Свързани новини

30.06.2014 14:12

Специалисти обследват Аспарухово за свлачища

Видян 1083 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специалисти от Минно-геоложкия институт вече работят във варненския квартал "Аспарухово", съобщи Олег Колев, експерт по свлачищните процеси в община Варна. Той посочи, че обследването на опасните райони, определени от БАН и Геозащита, ще се прави с максимално бързи темпове, за да имат хората по-скоро яснота какво се случва с домовете им, предава нюз.бг.


Междувременно стана ясно, че свлачището на ул. „Розова долина" в „Аспарухово" е разширило своя обхват с около 300-400 метра заради последните поройни дъждове в района, посочи Олег Колев. На срещуположния бряг - на ул. „Калач", има ново свлачище с размери 400-500 метра и ширина от 50 до 100 метра.


Продължава чистенето на квартала от калта и разрушенията, както и дейностите по дезинфекцията на квартала. Два от подрайоните са напълно почистени и дезинфекцирани, пренасочват се при нужда техника и хора в местата, където има още работа - като района на ул. „Розова долина" и Аспаруховия парк.


До края на седмицата оценките на щетите трябва да се внесат в Междуведомствената комисия към Министерски съвет. Продължава и събарянето на посочените от специалистите като опасни сгради.


30 от осигурените от общината 170 места за временно настаняване са заети. Настаняването на нуждаещи се продължава. Подготвят се още над 100 места във оборудваните фургони, разположени в поделение „Сокол".


Около 90 домакинства са се възползвали от възможността да получат парична помощ за наем в размер на 500 лева месечно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева