Свързани новини

08.12.2014 12:35

Спада нивото на Тунджа край Сливен

Видян 1449 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Понижава се нивото на река Тунджа в района на Сливен. Обстановката е под непрекъснат контрол, с оглед на очакваните нови валежи. Няма пострадали хора от наводненията в сливенските села в околностите на Тунджа и притоците й, предава дартснюз.


Общинските власти продължават да помагат с техника и средства на кметовете на засегнатите населени места. В село Крушаре ще бъдат предоставени инертни материали за залятия от разлива на Тунджа стопански двор. Продължава контролираното изпускане на язовир "Жребчево", предаде БНР.


Остава затворен пътят между селата Бинкос и Струпец, където мостът е залят от придошлите води на Тунджа. Затворен е и пътят от асфалтовата база към Бинкос. Нивото на Тунджа в Сливенско се понижава. Язовир "Асеновец" край Сливен не представлява опасност, обясни началникът на Общинската дирекция за управление при кризи Снежана Кънева.


По-рано днес министерството на околната среда и водите поднови предупреждението си за внезапни наводнения по поречията на Марица и Тунджа. Реките ще се оттичат до обяд, но с прогнозираните валежи по-късно днес водите ще започнат отново да се покачват.


"Ситуацията в общината и в града остава критична. Нивото на река Тунджа в 4.00 ч. сутринта достигна 4, 28 метра. Продължават да се увеличават разливите по шест улици в града. Цяла вечер продължава отводняването на няколко жилищни блока. На този етап се справяме със ситуацията благодарение на службите, които работят съвместно с нас от общината. Нещата обаче се усложняват. За евакуация можем да предприемем съответните действия, когато има реална заплаха за живота на нашите съграждани. На този етап не е необходимо" коментира сутринта кметът на община Елхово Петър Киров.


Междувременно остава в сила бедственото положение в Белоградчик и Димово. Това съобщиха от пресцентъра на Областна адмнистрация Видин. Отменено е бедственото положение в община Грамада със заповед от днес на кмета Николай Гергов. Там електрическото захранване е възстановено във всички населени места. Това съобщи областният управител на Видин Момчил Станков на провелото се и тази сутрин редовно заседание на областния кризисен щаб във връзка с усложнената зимна обстановка в региона.


Към момента в цялата област без ток са девет населени места, частични прекъсвания има в пет села. Повечето са на територията на община Белоградчик. Това е единствената община, в която електрозахранването все още не е нормализирано напълно.


От РД ПБЗН - Монтана допълнително са осигурени техника и специалисти в помощ на енергетиците, работещи по ликвидирането на последиците от обледяването на територията на община Кула. Нормализирано е водоподаването към всички населени места. Няма сигнали за бедстващи хора. Пътищата са разчистени, няма паднали клони и дървета, увериха от Пътно управление – Видин.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв