Заедно с екип от Агенцията за социално подпомагане тя ще посети Царево в края на седмицата, за да се анализира ефекта от предприетите до момента мерки в подкрепа на пострадалите

Свързани новини

13.09.2023 17:33

Социалното министерство предлага по 15 000 лв. за семействата, загубили близки при наводненията

Видян 674 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Социалното министерство ще отправи следващата сряда на заседанието на правителството предложение за определяне на еднократна помощ от 15 000 лева за семействата, загубили близък при бедствието в община Царево - това обяви министърът на труда Иванка Шалапатова пред депутатите от ресорната парламентарна комисия:

"На този етап това са четири домакинства, за които предложението на нашия екип е да бъде всяко едно от тях подкрепено с 15 000 лева еднократна помощ. Вие знаете, че с тази помощ всъщност подпомагаме семействата, след като всички въможности са изчерпани и емоционалното и психологическо консултиране е започнало все пак с финансова помощ за посрещането на всички последствия от загубата на живота на близките".

До момента са подадени 41 заявления за отпускане на еднократна помощ. Такава вече е отпусната на едно от пострадалите семейства в максималния размер от 1512 лв., останалите заявления са регистрирани и се обработват. Министър Шалапатова каза, че практиката при бедствия сочи, че в първите дни заявленията не са много, той като хората още са под въздействието на случилото се. Заедно с екип от Агенцията за социално подпомагане тя ще посети Царево в края на седмицата, за да се анализира ефекта от предприетите до момента мерки в подкрепа на пострадалите, предаде БНР.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец