18.05.2017 13:07

СОС прие програмата за чист въздух до 2020 г.

Видян 1351 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Столичният общински съвет (СОС) прие Програмата за управлението на качеството на атмосферния въздух (КАВ) на Столичната община за периода 2015 – 2020 г. За нея гласуваха 52 общински съветници, като трима се въздържаха.


Припомняме, че сред мерките в програмата са електромобилите и хибридните автомобили да паркират безплатно в София. Целта е да се стимулира ползването на екологично чисти превозни средства. Обмислят се също така и за облекчения на данъците или изобщо да не се плащат налози от притежателите на електромобили и хибридни автомобили.


Комисията по околна среда към СОС подкрепи Доклада за качеството на атмосферния въздух. На заседанието бе решено на всеки три месеца да се внася в комисията по околна среда, земеделие и води информация за мерките, които се изпълняват по програмата за подобряване на качеството на атмосферния въздух в София, гласи друго предложение на общинските съветници.


"За мен като кмет на София това е най-важният документ, наред с темата сигурност. Темата здраве не може да бъде изместена от останалите теми", каза кметът Йорданка Фандъкова. По думите й това е въпрос, който не може да бъде решен от една институция, а е тема, която засяга работата на общината, правителството, законодателя и цялото общество.


Изработването на програмата беше възложено на най-добрите учени и специалисти в България от Химикотехнологичния университет, каза още тя и припомни, че точно в този период са приели и програмата за модернизация на автобусите и усилено са работили по строежа на третата линия на метрото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.