Свързани новини

25.01.2019 16:41

Сорос: Китай строи световна диктатура върху технологии

Видян 1962 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Усилията на Китай да контролира обществото чрез цифрови технологии са „смъртна опасност” за свободата по света, а китайският президент Си Цзинпин е „най-опасният противник на отворените общества”, обяви милиардерът филантроп Джордж Сорос в реч по време на Световния икономически форум в Давос.


Той коментира, че „водят търговска война практически с целия свят, САЩ би трябвало да се съсредоточат върху Китай” и призова за по-твърди мерки срещу компании като „Зет Ти И” (ZTE) и „Хуайей” (Huawei).


Двете фирми вече имат сериозни проблеми зад Океана и то заради един от най-големите политически противници на Сорос – президентът на САЩ Доналд Тръмп. Под натиска на Вашингтон смартфоните и мрежовото оборудване на китайските производители имат силно ограничено пазарно присъствие, като ZTE даже се оказаха на ръба на фалита.


Според Сорос „ако тези компании започнат да доминират на 5G пазара, те ще представляват неприемлив риск за сигурността на останалия свят”. Според финансиста Китай е „най-богатият, най-силният и най-развитият в машинното обучение и изкуствения интелект авторитарен режим в света”, предаде БТА.


Очаквано, Пекин не реагира радушно на коментарите му. „Изказванията на някои личности, които обръщат наопаки критериите за редно и нередно, са безсмислени и няма нужда да бъдат опровергавани”, посочи говорител на китайското МВнР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Щом те напада и хули разбойник от рода на Сорос или негова подлога, значи си на съвсем правилна позиция!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец