Свързани новини

19.05.2021 10:32

Софийска вода инвестира в дигиталното и устойчиво бъдеще

Видян 1633 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Като част от Веолия вече 10 години компанията работи за опазването на природните ресурси и модернизацията на мрежата

  •     Показателите за качеството на водата съответстват на 99,96%  
  •     Дружеството ще инвестира близо 39 млн. лева за 2021 г. във ВиК мрежата
  •     Системата за дигитален мониторинг на ВиК мрежата дава първи резултати
  •     Следим консумацията на вода през телефона в реално време


„Софийска вода“, част от Веолия, има амбициозна програма за инвестиции в подобряване на ВиК мрежата в столицата и за 2021 година ще инвестира близо 39 млн. лева.
Компанията е преизпълнила одобрения инвестиционен план  за 2020 г. с 102 %  , стана ясно от отчета за реализираните проекти за миналата година.
През 2021 г. инвестициите на дружеството ще бъдат насочени основно в обновяването и увеличаването на ВиК инфраструктурата.  Ще бъде рехабилитирана и изградена нова ВиК  мрежа – 42 километра водопроводна и 3 километра канализационна. Сред големите инфраструктурни проекти са продължаването на изграждането на нова канализационна мрежа в кварталите Суходол, Кокаляне, Панчарево, в централната градска част, по ул. „Н. Коперник“  и др.   Предвидени са проекти за модернизация на пречиствателните станции в Бистрица и Панчарево. Ще се въведе в експлоатация новият метантанк в Пречиствателната станция за отпадъчни води край  Кубратово. Той е с обем 7000 кубически метра и ще увеличи общия капацитет на съоръженията с 25%. Така ще спомогне и за екологичното преработване на отпадъчните води на все по-разрастващия се столичен град.  Чрез метантанковете, се произвежда зелена енергия, напълно достатъчна за захранването на цялата станция. През 2020 г. наличните четири метантанка в пречиствателната станция осигуриха рекордно количество електроенергия  - над 24 ГВч.   
Решенията , свързани с кръговата икономика, са насочени към изпълнение на  целта на Веолия за екологична трансформация и амбиция бизнесът да се превърне в енергийно неутрален.

 „Продължаваме с мисията ни да доставяме качествена питейна вода с отлични характеристики за близо 1 500 000 жители и гости на столицата. В момента усилията ни са фокусирани върху три приоритета. Първият е ефективното управление на водния ресурс на столицата с най-модерните и иновативни технологии в страната. Вторият е обновяването на ВиК инфраструктурата. И третият е въвеждане на нови дигитални услуги и създаване на повече удобства за потребителите ни“, коментира Васил Тренев, изпълнителен директор на „Софийска вода“, част от Веолия. Индикатор, че това е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв