12.02.2015 15:29

София с 1,5 млрд. лева бюджет за 2015 г.

Видян 1117 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният общински съвет прие с мнозинство бюджета на София за 2015 г. в размер на 1,49 млрд. лв., предава БГНЕС.


От общо 61 гласували общински съветници, 46 бяха "за", 14 гласуваха "против" и един се въздържа.


Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че с този бюджет продължава строителството на детски градини, като за тази година се предвижда завършването на нови 8 градини и старта на строителството на още 8. Фандъкова изрази позиция, че бюджетът на Столична община за 2015 г. ще бъде балансиран, реалистичен и ще осигурява устойчиви инвестиции за общината. Тя изтъкна, че през тази година, благодарение на този бюджет ще се направи връзката с метрото между летището и Централна жп гара и автогара, очаква се до края на годината да заработи и заводът за отпадъци.


"Завършваме ново училище, ремонтираме физкултурни салони, строим канализация, инвестираме в културно-историческото наследство, инвестираме в градската инфраструктура, в транспорта, в екологията и в образованието. Това са приоритетите, върху които работим през последните 5-6 години и резултатите се виждат", добави столичният кмет. 


Фандъкова заяви, че тази година се очакват нови 80 автобуса, като 27 вече са пристигнали и предстои да бъдат пуснати в движение по линиите на града.


Относно това, че в Инвестиционната програма на общината инвестициите за здравеопазване са 1,2 %, а за социални дейности са 0,6 %, Фандъкова заяви, че по отношение на средствата за здравеопазване през последните години повечето от общинските болници са подобрили чувствително финансовите си резултати. Според нея тези болници са започнали да инвестират във собствени средства, но и да защитават европейски проекти. 


"Очакваме всеки момент да се пусне в експлоатация новата апаратура в Общинската онкологична болница на стойност близо 6 млн. лв. европейско финансиране", каза още тя.


Същото, според Фандъкова се отнася и за детските градини, тъй като някои от тях инвестират собствени средства в апаратура или ремонти. Фандъкова посочи, че не би си позволила да дели София на център и периферия, а в бюджета били заложени повече проекти в "периферията", отколкото в центъра.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец