За София-град статистиката отчита доста под средното за страната ниво на заболеваемост.

Свързани новини

29.01.2024 09:46

София-област в момента е рекордьор по брой болни от грип: Проф. Ива Христова

Видян 849 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Грипната епидемия у нас се развива както и миналата година, с подобни характеристики. По ковид времето, нямахме проблеми с грипа, но всичко друго се развива така очаквано. В разгара на грипната вълна има доста голям брой заболели. Броят им расте доста бързо, което показва, че сме доста близо до пика на грипната епидемия. Това заяви в студиото на "Денят започва" проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

    "В някои от областите, които първи взеха мерки, както в Смолян, има дори понижение на заболеваемостта. В други, които скоро взеха мерки, както София-област, продължава повишаването, т.е. те са рекордьора в момента с най-голям брой заболели", поясни тя.

По думите ѝ, в Бургас, Варна и Плевен има минимално понижение на заболелите. Дори в Бургас е доста по-сериозна тенденцията на намаляване на случаите.

За София-град статистиката отчита доста под средното за страната ниво на заболеваемост.

    "Когато се обсъждат мерки за въвеждане на такова извънредно положение, се гледат хоспитализациите и отсъствията на децата от училище. Комплексна е оценката, а не само по заболеваемост, която за София-град е една от най-ниските за страната.

По отношение на разпространението на морбили, проф. Ива Христова беше категорична, че в България в момента морбили няма. В Румъния нямаше предишни години или имаше единични случаи, докато сега със засилващо се темпо има все повече - дори хиляди случаи. Проблемът не е само в Румъния, а в редица европейски страни, уточни тя и добави:

    "Има и предупреждение от Световната здравна организация (СЗО) като цяло проблем с имунизационното покритие в европейски страни. Това, че нямаме засега морбили, не означава, че не може да дойде и у нас и съответно навреме да вземем мерки."













Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 29.01.2024 10:04

    българските пишман генетици баламосват населението с напълно измислени доводи как щели да помогнат за точната диагностика и терапия на редките болести, трошат безсмислени пари и това са същите ковид ваксинатори, работещи по поръчка на пфайзер и шефчето ветеринар бурла, като накрая ще твърдят, че сме роднини с американските индианци или каквото там им заповядат.Ще започнат да баламосват здрави хора как са болни и да им прилагат субстанции като ковид ваксините докато ги уморят, те едни изследвания за бащинство не могат да направят като хората, сега ментосват наивниците, чакащи страхотен прогрес в медицината

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион