Свързани новини

09.01.2013 17:27

София дава още 2 млн. за камери

Видян 1418 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

2 милиона лева се готви да задели през тази година Столичната община от бюджета си, за да купи още камери, с които да разшири системата за видеонаблюдение.


Досега 1850 камери следят 208 училища, детски градини и социални домове, 8 подлеза, 17 пешеходни пътеки и две гробища.


Планира се камери да държат под око още 29 школа и забавачки, 15 подлеза, основно по бул. Ботевградско шосе, както и 8 ключови кръстовища в ж.к. Люлин, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.


С поставянето на камерите Столичната община се надява да опази прясно ремонтираните подлези от вандали, които драскат стените, крадат решетките и чупят осветлението. Другите цели е да контролират изкъсо нарушителите по пешеходните пътеки, както и да се следи да не влизат външни хора в училища и детски градини.


Другата добра новина за софиянци, е че вече ще могат да разчитат и на помощта на офроудърите при кризисни ситуации, каквато беше тази с големия пожар в местността Бистришко бранище през миналото лято.


За целта Фандъкова и Владимир Йончев от ОffRoad България подписаха споразумение, което ще позволи на общината да възстановява част от разходите, например за гориво, когато офроудърите помагат при бедствия.


Когато става въпрос за сигурност и обществен ред, Столична община не пести усилия. Първи създадохме общинска полиция, първи формирахме доброволчески отряд, сега първи подписваме такова споразумение“, похвали се градоначалникът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог