Свързани новини

30.09.2014 10:29

София дава 123 млн. лв. за поддръжка на улици

Видян 1118 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Големите булеварди в София ще минат на годишен абонамент за поддръжка през следващите четири години, предава блиц. През този период 6 фирми ще си поделят общо 123 млн. лв, за да изливат нов асфалт и да поддържат тротоарите, мантинелите, знаците, шахтите и оттоците в съответния участък. Освен това спечелилите компании ще трябва да налагат контрол върху ремонтите и ще отговарят за състоянието на мостове, пасарелки, водостоци и пешеходни подлези.Столичната община е пуснала обществена поръчка за избор на фирми, които да се грижат за шосетата. Компаниите ще могат да подават оферти до 27 октомври. Ще спечели фирмата или обединението, дали най-ниска цена.


В конкурса столицата е разделена на шест зони. Първото каре включва районите „Средец”, „Витоша”, „Лозенец” и „Триадица”. Във втора зона попадат „Овча купел”, „Банкя”, Красна поляна” и „Красно село”. Третото каре е между кварталите „Люлин” , „Възраждане”, „Илинден”, „Надежда” и „Връбница”. Фирмите, които ще пълнят ями в четвърта зона, ще отговарят за „Оборище”, „Сердика” , „Подуяне” и „Нови Искър”. Районите „Панчарево” , „Младост” , „Студентски” и „Изгрев” пък попадат в шестото каре.


Целта е фирмата, която спечели, да разполага с определен годишен бюджет, за да поддържа изцяло пътната мрежа в добро състояние. Тя сама ще преценява каква технология да използва при ремонтите. За неизпълнение на някоя задача ще се налага санкция от 5% от прогнозната стойност и годишният бюджет ще се намалява. Идеята е фирмите сами да бъдат стимулирани да използват качествени материали. Шосетата, които са в гаранция след извършен основен ремонт, пък ще бъдат поддържани от изпълнителя само за дефекти, причинени от кражби и вандализъм. Липсващите знаци ще трябва да се възстановят в срок от 7 дни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог