Свързани новини

31.03.2014 10:15

Снаряд от Втората световна паникьоса софиянци

Видян 1210 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спецчасти от Сухопътни войски Горна баня обезвредиха снаряд от Втората Световна война в двора на изоставена къща в София вчера. Боеприпасът предизвика масова паника в целия столичен квартал Гевгелийски, а шестима души бяха евакуирани от домовете им в събота след обяд.  Борис Димитров, обственик на къщата, в която бе открита бомбата, наследил имота от баба си и дядо си. Пред медиите той разказа, че намерил боеприпаса, докато почиствал къщата след пореден обир. Мъжът е подал сигнал на 112 и полицаите реагирали веднага. Обаче се оказало, че снарядът не може да бъде детрониран или преместен през почивните дни, тъй като това било работа на сапьорите, които не били на работа.


От столичната полиция обясниха, че няма опасност за хората, но въпреки това отцепиха района. Това, на свой ред, предизвика нова вълна от паника.


Много от живеещите наоколо хора останаха на улицата в очакване бомбата да бъде обезвредена.  Въпреки  постоянно полицейско присъствие около находката, от пресцентъра на институцията информираха, че обезвреждането на стари военни боеприпаси е ангажимент на сапьорите от МО. Късно вечерта в събота писмо, подписано от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, бе изпратено в Министерството на отбраната с молба за съдействие. Оттам в вчера сутринта отговориха обаче, че писмото не е стигнало до тях и обясниха, че за да се пристъпи към детрониране, трябва да постъпи искане за това от МВР и служба КОС.  След множество сигнали и молби да бъде обезвреден боеприпасът, вчера от Армията изпратиха модулна група от сапьори и военни за снаряда, който според министъра на отбраната Ангел Найденов е бомба с дължина около 30 см.  Войниците детронираха бомбата на военния полигон в Сливница при спазване на съответните мерки за безопасност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец