Мартин Димитров

Свързани новини

10.11.2023 12:36

Смущаваща е идеята бакшишите да бъдат облагани с данък: Мартин Димитров

Видян 638 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предложението на някои ресторантьори бакшишите да бъдат облагани с данък не е добро и няма да донесе съществени приходи в хазната. Това заяви народният представител от Продължаваме промяната - Демократична България Мартин Димитров и подчерта, че не би подкрепил подобна мярка.

“Смутен съм от идеята бакшишите да бъдат облагани с данък. Благодарността не подлежи на облагане и не виждам защо трябва да дразним излишно хората”, подчерта Димитров и добави, че ще се постарае да убеди Министерството на финансите в правотата си.

Представителят на Да, България сподели, че очаква бюджетът за 2024-а година да влезе за гласуване в Народното събрание около 20 ноември. Той уточни, че процедурата изисква първо да се разгледат данъчните закони в бюджетната комисия, чието заседание вчера не се е състояло заради отсъствието на депутати от ГЕРБ и ДПС.

Димитров е скептичен и относно намаляването на прага на кешови разплащания от 10 000 на 5000 лева. Според него подобно намаление би било твърде рязко и може да доведе до сътресения в по-малките населени места.
“Ако въобще намаляваме прага на кешови разплащания, бих предложил намалението да е от 10 000 на 8000 лева. Много по-разумно е да се правят малки, постепенни стъпки, а не толкова резки. От Министерството на финансите чуха нашите аргументи - ще видим какво ще стане при окончателното гласуване на бюджета”, каза още Димитров.

На въпрос за идеята за бонуси от 10% при сигнали за укриване на данъци финансистът отговори, че ПП-ДБ са настояли прагът за такива сигнали да бъде поне 100 хиляди лева.

“В този си вид нещата изглеждат много по-добре. Така няма да има несъществени случаи, при които конкуренти подават сигнали едни срещу други. Когато прагът е 100 хиляди лева и това е данъкът, който не е събран, това означава, че става въпрос за голямо укриване на данъци”, уточни Димитров.

Депутатът сподели, че няма притеснения и не очаква правителството да падне при предстоящото гласуване на вот на недоверие, внесен от опозицията. “Ако някой не подкрепя отбранителната ни политика в ситуация на две войни, това си е за негова сметка”, заключи Димитров.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв