Четири денонощия бедстват хиляди домакинства. Четири денонощия – близо сто часа, страната е скована от липса на електрозахранване, топлоенергия, затворени пътища, бедстващи населени места, затворени аптеки, заключени кабинети на спешна помощ, неработещ телефон за спешни случаи и т.н.

Свързани новини

29.11.2023 17:33

Сменям Денков, има по-ниско доверие от Виденов: Пеевски

Видян 2301 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Николай Денков не си върши работата като премиер”, заяви в НС шефът на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Той изпрати открито писмо до министър-председателя, в което го критикува за реакциите на правителството след снеговалежа у нас. В него депутатът отново обяви, че е готов да оглави МС, ако се намери кой да го номинира.


“Kритикувам го, за да започне да работи - седи в уютното си кабинетче, нещо разпорежда онлайн - това е несериозно. Хората бедстват 4 дни без ток, той нищо не прави, да си върши работата и да не се занимава с НС”, призова Пеевски.


“Денков има по-ниско доверие от кабинета на Виденов, това нормално ли е?", коментира той. "Ако той не може да се справи, аз да отида за 1 месец да му свърша работата и ако рейтингите са по-високи - ще остана", закани се шефът на ПГ на ДПС.
Напомняме, че само преди дни Пеевски вече се закани да смени Денков на премиерския пост. Причината също беше блокажът на държавата заради снега, който изненада властите навръх зимата.


“Хората очакват от изпълнителната власт да бъде до тях, когато е трудно и да им решава проблемите... Премиерът не е научил най-важния урок на властта - че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи. Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя. И ще работя винаги за хората. Очаквам номинацията им. Разбирам, че управление не се учи в химическата лаборатория, но виждам, че не се справят с трудностите”, обяви той в неделя.


Сега в писмото си той констатира, че Денков така и не се е справил с проблемите от падналия сняг. Той подчерта, че премиерът прави опити със "съмнителна ПР акция", за да спаси "компрометирания си имидж".


"С тревога наблюдавам Вашата управленска безпомощност да се справите с климатично предизвикателство, снеговалеж, характерно за тези ширини по това време на годината. 4 денонощия бедстват хиляди домакинства. 4 денонощия – близо 100 ч., страната е скована от липса на електрозахранване, топлоенергия, затворени пътища, бедстващи населени места, затворени аптеки, заключени кабинети на спешна помощ, неработещ телефон за спешни случаи и т.н.


Защото всъщност за вас спасяването на личния Ви компрометиран имидж е по-важно от това да служите на хората", пише Пеевски. По думите му вместо да вземе решителни и реални действия, премиерът "грее в новините с доста съмнителна ПР акция".


"Онлайн премиер, вместо отговорна изпълнителна власт. Това е много смущаващо. Премиерът на правителството, видите ли, композирал влак, защото негова позната учителка му пуснала смс. Похвално. Но защо не вложихте същата енергия и старание, за да упражните необходимия контрол към друг свой близък познат, почти роднина, с когото редовно си пиете питието - шефа на Електрохолд, така че аварийните екипи да работят на пълни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите райони", допълни Пеевски.


"Защото всъщност за вас спасяването на личния Ви, компрометиран имидж е по-важно, от това да служите на хората. Или както е казал народът - за един сте майка, за хората - мащеха", заключи депутатът.


Егор Глазунов





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 29.11.2023 18:23

    Я чупка, бе мангал! Май забрави как те натириха, ние обаче не сме.

  • 002 Чурулик Марийкин 29.11.2023 13:23

    А малоумната мърша населяваща територията на Булгаристан само цъка с език и мълчи !!!

  • 001 Anonimen 29.11.2023 11:57

    Престанете с постоянното търчане след този дебелак! Не разбрахте ли, че не става за нищо!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион