Свързани новини

15.02.2010 18:26

Смърт и 600 страници в прокуратурата за болница Доверие

Видян 14396 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Идеята на здравната реформа, осъществявана от министрите Нанев и Дянков, е все повече пациенти и пари да се насочват към частните болници, а на пациентите да се гарантира качество.


Какво обаче сочи историята на един клет съименник на вицето – Георги Дянков, влязъл в такава здрав и излязъл мъртъв? Телевизия СКАТ разказа в потресаващо предаване за неговия случай.


Подмамен от негласна реклама по Нова телевизия за отслабване с лека и кратка операция, младият мъж влиза в болница Доверие. Той попада в ръцете на шефа на хирургията там д-р Цветков. Не след дълго си отива от този свят, понеже не е проверил, че пациентите във въпросната болница ги режат наред просто хирурзи. Специализациите не се тачат, както става и в новоучредените от Нанев спешни кабинети на мястото на закритите държавни и общински болници.


Още по-страшна е историята на Анелия Димитрова от Сливен, която също отива в болницата, подмамена от скритата реклама и иска да отслабне като Азис – с пръстен на стомаха.


Вместо това обаче, по нейни думи, остава без жлъчка и стомах след двете си операции в Доверие. За втората интервенция дори не е поискано разрешение от присъстващите на място роднини – съпруга и сина на пациентката.


Завърнала се в Сливен и в местната болница тамошен лекар определя оставеното в тялото на жената като “двуцевка от черва”, благодарение на която тя все още живее. От 3 години обаче не може да пие дори вода, а вместо фекалии, изхвърля храна, понеже не може да я преработи.


Анелия разказва пред СКАТ още, че въпреки поисканата сума от 3700 лв. за услугата, в болницата дори не са я настанили в реанимация, а в склад. Възложили на мъжа й да я гледа.


Директорът на болницата д-р Керемдичев похвали пред камерите колегата си Цветков като отличен хирург и запита репортерката на най-гледаната кабелна телевизия: “Откъде да знам колко пациенти ни умират на месец или на година? Вие знаете ли колко спукани гуми имат в момента служебните коли на СКАТ?”.


Валентин Касабов, който огласи скандала в своето предаване Паралакс, заяви пред 19 минути: “Над 600 страници съдържа преписката по разследването на болница Доверие, назначено от прокуратурата. Медицинското заведение е подложено на паралелна проверка и от здравното министерство”.


Само за справка: диренето продължава с години. Обяснението на журналиста е просто: “Изпълнителният директор на болница Доверие д-р Петър Керемедчиев и заместникът му д-р Ивайло Цветков се ползват с протекции на много високо ниво – в магистратските и в политическите среди, и са организирали подкрепа в своя защита, за да излязат сухи”.


Журналистът е категоричен, че има натиск върху пострадали пациенти. Основание да смята така е фактът,  че сред тях има такива, които отказват да говорят за своите случаи.


Фирменият регистър ДАКСИ показва, че болница Доверие е част от сложна система на фирми, сред които и здравноосигурителен фонд със същото име.


Негови управляващи са интересни лица. Първото е министърът на здравето от кабинета Виденов – Мими Виткова – Петкова, по чието време се разразиха всякакви афери, включително и със СПИН. В борда на директорите е и шефът на най-голямата фармацевтична фирма у нас Софарма и част от кръга Капитал - Огнян Донев. Явно парите нямат цвят, нито миришат.


Директорът Керемедчиев бе лаконичен по всички теми пред 19’: “До приключване на проверките болницата няма да прави коментар”. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец