Свързани новини

08.08.2021 09:06

Служебният кабинет може да стане редовен: Янев

Видян 2051 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Теоретично е възможно служебният кабинет да стане редовен", заяви служебният премиер Стефан Янев от Плиска, в коментар за заявката на БСП, ако е третата парламентарна сила, която получи мандат, да предложи служебното правителство да стане редовно. "Практически е въпрос на допълнителни ходове", допълни той.

Янев посочи, че още е рано да се обсъжда този сценарий, тъй като първо трябва да стане ясно дали ще бъде избрано правителството на ИТН, а ако това не се случи, предстои и ГЕРБ да получи мандат за съставяне на кабинет.

Ако все пак се стигне до варианта на БСП, "ще трябва да се мине през споразумение - дали коалиционно или на друг принцип, за парламентарна подкрепа. За да е ясно какви са приоритетите и срокът на действие", обясни служебният премиер. Янев посочи и че съставът на служебния кабинет не е монолитен, и министрите нямат задължение "да се движат винаги заедно".

Той коментира и проектокабинета на ИТН. "Разбирам, че се търсят компромиси и възможности. Дано са успешни", каза той. Но подчерта, че начинът на сглобяване на такъв вид мнозинства без ангажименти и приоритети не вещае дългосрочност на проекта какъвто и да е той". България няма опит с плаващи мнозинства. Но ако приемем, че парламентът е готов за това, влизаме в период на непредсказуемост и е трудно да се прогнозира колко би издържало такъв тип управление, допълни премиерът.

Ако не бъде излъчено правителство и отново се стигне до предсрочни избори, има готовност служебният кабинет да продължи да действа, увери още Янев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Тихомир Томов 08.08.2021 17:18

    Трима министри в служебния са напълно пробити : Енергетика, транспорт и земеделие ...........................

  • 001 Anonimen 08.08.2021 17:06

    дай-боже,най- добре,това е най-свестния кабинет откак се помним,другите са само крадци ,олигарси с грабене и интересчии като ББ да разпределя и да му снасят наши измъчени пари от народа....съдете изродите с ограбените милиарди,но и да връщат до девето коляно....колко народ измря от нищета-и това било държава в ЕС...каква гавра на ББ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,