Свързани новини

17.02.2011 17:38

Слух за 4 млн. лв. подкуп в ГЕРБ

Видян 1808 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хора, свързани с „акцизния бранш", са платили 4 млн. лева на висш държавен ръководител от ГЕРБ, за да бъде отстранено ръководството на агенция Митници, което засегнало множество интереси с въвеждането на Наредба №3. Тази бомба хвърли вчера в „къщичката“ на управляващото мнозинство бившият зам.-шеф на агенция Митници Антоний Странджев. Информацията той разбрал в разговор с бившия МВР-министър Румен Петков. Странджев не спомена името на партийния функционер и не уточни дали е министър или депутат. Посочи обаче, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов знаят името му.
Румен Петков обясни разговора със “слухове в Народното събрание”. Той обаче решил да информира Странджев за тях, за да се вземат съответните мерки и сигналът да бъде проверен. По думите му в периода на беседата им - в началото на май, е имало използване на СРС и тя е записана. Важното обаче е да се установи дали разговорът е бил представен на прокуратурата, смята Петков.
Странджев посочи още, че голям брой политици са поели конкретни ангажименти към лицата, които са финансирали кампаниите им. Заради кризата и добрата работа на митниците спонсорите са "изнервени".
Според него действията, изисквани срещу подкупа, вече са започнали да се изпълняват: „От всичкото това, което виждаме от месец и половина, не оставате ли с впечатлението, че се е случвало нещо незаконно? И е ставало със знанието на министъра на вътрешните работи и на министър-председателя”, заключи бившият зам.-шеф на митниците.
Той посочи, че бившият вътрешен министър му е казал по телефона и името на човека от управляващата партия, който е получил подкупа.
Новината за 4-те милиона лева постави в ГЕРБ въпрос кой е взел парите? Това стана ясно от коментара по темата на председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.
„И аз си задавам този въпрос и се надявам от вас да го чуя“, обърна се той към парламентарните репортери. „Не съм взел, можете да питате останалите ми 116 колеги“, заяви категорично Велчев. Според него има органи, които трябва да разследват това. Премиерът не коментира.
Парите или по-точно пренията за тях белязаха като цяло вчерашния ден на политиците. Шефът на парламента Цецка Цачева предложи на колегите си замразяване на депутатските заплати.
След разгорещен дебат, при които социалистите обявиха Цачева в популизъм, бе решено депутатските заплати да бъдат замразени на нивото от декември 2009 г. В момента редови избраник взема по около 2200 лева на месец, а с различните надбавки за участие в комисии доходите им стигат до максимум 6000 лева.
От БСП предложиха всички спестявания да бъдат насочени към общините и там да се използват за благотворителни цели.
Под знака на парите премина и друг сблъсък в парламента. Искрата за него дойде от лидера на Атака Волен Сидеров, който заяви, че Иван Костов окрал страната като премиер.
В отговор лидерът на ДСБ се закани да заведе иск за клевета, ако националистът не му се извини до края на седмицата.
Не само няма да оттегля думите си, но ще ги и препотвърдя, заяви от парламентарната трибуна Сидеров. „Вашите авоари наброяват 600 милиона долара“, обясни той, уточнявайки, че спестяванията на Костов се намирали в швейцарска банка.
Към списъка с депутатите милионери при дебата за заплатите Сидеров посочи още и имената на Румен Петков и Румен Овчаров.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби