19.07.2015 16:07

Слово за вишните и 1 бомба в Лозенец

Видян 4595 пъти | Коментари 0
Гласували 7 рейтинг: 4.1429
много слаба слаба добра много добра страхотна

Г-н Ангелов, ще си признаете ли като зам.-ген. мениджър на хотел Маринела всичко за вишните?


Положението е като във вица, че не били шведски, а съветски и не компютри, а компоти. Не става въпрос за вишни, а за вишна. И не е унищожена, а е преместена със специализирана техника, с добавка вкоренители, с нови почви, след обследване на кореновата система и всичко това е направено, за да се съхрани, да не пострада (на снимката). Преди месеци засадихме и още една нова японска вишна, но това явно не е интересно за водещите кампания срещу хотел Маринела.


Истина ли е, че сте обезвредили бомба, която по чудо не е вдигнала Лозенец във въздуха?


Наистина, от години 50-ина газови бутилки са гниели захвърлени на мястото на бившите открити кортове на хотела, откъдето ги изхвърлихме със спецоперация, заедно с общо 14 тира боклук. Никой преди нас не бе обърнал внимание на това, което вие нарекохте бомба. И наистина, тя е заплашвала дълго време хората, защото освен пек, студ и всякакви атмосферни въздействия, газовите бутилки са били изложени и на механични удари, което също е можело да ги взриви и да нанесе сериозни поражения, ако не на цял Лозенец, то поне на района около хотела, на бул. Баучер със сигурност.


Какво има сега на мястото на бомбите, които не гръмнаха?


Нова зала направихме на мястото на изоставените покрити кортове, която е наречена Event Forum Exhibition, а на някогашните открити при различни събития се поставят тенти. Така капацитетът на новото съоръжение от 1000, нараства до 2000 души. Но искам да се върна на градината, защото там направихме също спешни инвестиции.


Да не искате да кажете, че сте спасили градината, а не я унищожавате?


Съдете сами - освен преместената стара и засадената нова японска вишна, посадихме също два уникални бонзая, бамбук, азиатски тисове, няколко ацера. По-важното е, че сменихме градинската система, защото старата просто не работеше. Направихме от калищата пътеки и алеи.Изчистихме 4 контейнера тиня и боклуци от езерото.


Забравяте палмите!


Палмите, за които така активно се пише, са плод на нечия фантазия. палми в градината няма. И не се предвиждат в рамките на цялата инвестиция в зеленината, която е едно от най-ценните неща в хотелския ни комплекс. Ще продължа с подобренията, които направихме за обитателите на нашата градина. Оформихме места за мътене, поставихме специални къщички за патенцата, които бяха много болни и които спасихме с много грижи, лекарства и специализирана помощ. Може да се каже, че буквално ги съживихме. Изградихме и нови хранилки за лебедите, пауните и патенцата.


Само в градината ли се инвестира?


Не, освен в новата конферентна зала - най-модерната в София, а също в градината, инвестираме активно в самия хотел. До дни ще отворим новата рецепция - старата беше на 35 години. Завършваме фантастичната панорамна зала Силует на 19-ия етаж, която освен конференции и сватби, вече ще бъде място и за business lounge за нашите ВИП-клиенти - няма друг хотел в София с 15 апартамента и затова ни предпочитат и холивудските звезди, и международните конференции. За такива събития се наложи да обновим изцяло лампериите на старите зали. Ремонтираме бившето вариете, което ще стане място за партита в късни часове, така че да не смущаваме спокойствието на хората, живеещи в съседство. Започнахме обновяване на стаите. Това, което не може да се види е цялостната реновация на хотелската инфраструктура - електрическа мрежа, климатизация, редица други неща, които отдавна е трябвало да се променят, защото са си същите от откриването в далечната 1979 г.


Как се отразява всичко това на бизнеса?


Много добре. Почти удвоихме заетостта, като имате предвид, че хотелът все пак е с почти 800 легла. Вече имаме над 75% ангажираност на леглата при малко над 40 процента миналата година. Голям е ръстът, както по брой, така и по приходи от конференции и събития. Гордеем се, че много от тях са международни - следващата, която чакаме, е на НАТО. Може би най-важното, което правим е изграждането на Център за професионално обучение на кадри. Според нас това е единственият начин в дългосрочен план да се постигне стандарт на обслужването от квалифициран персонал.Това пък ще превърне Виктория груп от верига в институция.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни