Свързани новини

30.09.2021 09:30

Словения спря Джонсън и Джонсън след смърт на 20-годишна жена

Видян 1563 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Словения спря имунизациите с ваксината на Джонсън и Джонсън след като 20-годишна жена почина от мозъчен кръвоизлив и тромбоза дни след имунизация, предаде Франс прес.


По-рано властите в страната обявиха, че държавните служители трябва да бъдат ваксинирани до края на месеца, ако искат да продължат да ходят на работа и това доведе до увеличаване на желаещите за имунизиране. След смъртта на жената обаче хиляди хора излязоха по улиците на Любляна, за да протестират срещу здравната политика на правителството. Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне недоволните, които блокираха една от главните улици в града. Здравният министър Янез Поклукар заяви, че ваксинациите ще бъдат спрени до изясняване на всички подробности по случая.


Напълно ваксинирани в двумилионна Словения са 47 на сто от хората. Франс прес отбелязва, че това е едно от най-ниските нива на имунизиране в Евросъюза, предаде БНР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.