Свързани новини

09.03.2009 18:25

Следващото дело за смъртта на Чората е на 11 май

Видян 2419 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийски военно-апелативен съд прие третата съдебно-медицинска експертиза по делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората, предаде БГНЕС.


Тя гласи, че Димитров е починал от задушаване, а не от травми. За следващото заседание на експертите е поставена допълнителна фистологична задача. То е насрочено за 11 май. БГНЕС припомня, че Военният съд осъди през ноември 2007 г. полицейските служители, като Мирослав Писов получи 19 години, а останалите – по 18 години. На 2 октомври 2008 г. присъдата бе променена с година-две по-кратко време. На 10 февруари т.г. нова съдебно-медицинска експертиза изложи тезата, че Ангел Димитров е починал в резултат на задушаване, предизвикано от старо заболяване на белия дроб, усложнено от приемането на големи дози кокаин – срастване на плеврите. Трите експертизи по делото имат съществени разлики помежду си. Първата на екипа на д-р Здравко Колев гласи "кардиологичен шок", втората на покойния д-р Стойчо Раданов, въз основа, на която бяха осъдени полицаите, гласеше "скъсване на аортата". Третата експертиза е "срастване на плеврите". На 20 декември 2008 съдът допусна да бъде направена третата експертиза заради разминаванията в предишните две, приети от Военния окръжен съд на София. Настоящото дело е образувано по жалба от ОД на МВР и друга от Райко Димитров, Адриана Димитрова, Анита Велян и Райчо Димитров (граждански ищци). БГНЕС припомня, че 38-годишният Ангел Димитров – Чората почина на 10 ноември 2005 г. след като бе задържан по време на акция "Респект".



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби