Свързани новини

12.01.2022 12:30

След Омикрон К19 ще се третира като сезонен грип: Бил Гейтс

Видян 2018 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основателят на Microsoft и милиардер Бил Гейтс вярва, че броят на коронавирусните инфекции в страните ще намалее след вълната от щама Омикрон, след която коронавирусът ще се третира като сезонен грип, предава БГНЕС.
"Докато светът преминава през вълната Омикрон, здравните системи ще бъдат изправени пред предизвикателства. Най-тежките случаи са при неваксинирани хора. След като Омикрон премине, през останалата част от годината случаите ще бъдат много по-малко, така че коронавирусът ще се третира по-скоро като сезонен грип", написа Гейтс в Twitter.


Той заяви, че сегашните ваксини имат два недостатъка: хората, които са били ваксинирани, все още могат да бъдат заразени, а ефективността на лекарството намалява с течение на времето.


"Нуждаем се от ваксини, които да предотвратяват повторното заразяване и да са ефективни в продължение на много години", подчерта основателят на Microsoft.

Относно произхода на коронавируса Гейтс пише, че има доказателства, че той е бил предаден на хората от друг биологичен вид.


"В бъдеще ще има огнища (на подобни болести), предадени и от други видове, така че трябва да инвестираме, за да се подготвим за тях", смята милиардерът.

По-рано Гейтс предположи, че пандемията от коронавирус може да приключи още през 2022 г., въпреки че сега - с появата на щама Омикрон - светът може би преживява най-трудната част от нея.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.