От БСП и "Възраждане" категорично се противопоставиха.

Свързани новини

23.11.2022 13:53

След 3 г. НС прие парите за F-16 да носят печалба от лихви

Видян 1282 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Близо 3 г. след закупуването на първите 8 изтребителя F-16 България открива своя сметка във Федералния резерв на САЩ, реши НС. Тя е необходима, за да може страната ни да получава приходи от лихви по авансово платените накуп 2,2 млрд. лв.


Депутатите приеха приеха решението на 2 четения със 159 гласа "за", 3-ма "въздържали се" и 45 "против" ратификация на двете необходими споразумения.
"За" гласуваха ГЕРБ-СДС, Продължаваме промяната, ДПС и Демократична България, от БСП и Възраждане категорично се противопоставиха.


Напомняме, че по данни на служебния военен министър Димитър Стоянов, страната ни вече е загубила над 10 млн. долара от неполучени лихви от парите за първите 8 самолета F-16, защото не е открила сметка във Федералната банка на САЩ. Причината за това е, че до този момент НС не ратифицира необходимите документи, независимо, че те бяха внасяни от неговите предшественици Красимир Каракачанов, Георги Панайотов и Драгомир Заков.


Парите за първите 8 самолета, за които България плати преди 3 г. са постъпили в доверителен фонд. Те е трябвало да отидат във Федералната банка на САЩ още тогава и така да носят доход от лихва.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 идиоти за затвора 23.11.2022 12:10

    Това не са депутати с българско самосъзнание, това са алчни слуги на чужди интереси във вреда на националните. Да се знаят и помнят добре продажниците в НС на дебели народни заплати и тяхната вредна за обществото дейност. Не стига, че крадат и милиардите ги нямат за нищо, ами ги и прахосват за чертежи, само и само да угодят на господарите си и да захранват тяхната военна промишленост за сметка на умиращите от глад техни сънародници

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв