тунел Железница

Свързани новини

20.02.2024 11:44

След 1 г. закъснение: Официално пускат тунел Железница

Видян 529 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След година закъснение, днес официално ще бъде пуснат в експлоатация тунел „Железница" на АМ „Струма". Той е най-дългият в България - 2 км, а заедно с него ще бъде пуснато движението и по още 3-километрова пътна отсечка от самата магистрала.

Тунел „Железница" на АМ „Струма" беше завършен преди няколко години. Свлачища в района обаче наложиха да бъдат построени допълнителни съоръжения, които да гарантират безопасността на пътуващите.

    "Това е най-модерният тунел и най-дългият тунел в България. Отговаря на всички национални изисквания, еврокодове и стандарти. В него са изградени 14 системи за сигурност, за мониторинг, за контрол и управление на трафика. Също така съоръжението разполага с четири свързващи галерии - две пешеходни и две автомобилни. Има 107 камери за видеонаблюдение, аудио оповестяване. Това обособява безопасното и сигурно пътуване през тутела", коментира създателят на тунела инженер Красимир Найденов, предаде БНТ.

Използвани се много нововъведения в изграждането на съоръжението, подчерта инж. Найденов.

Едно съоръжение, което всички пътуващи от София към Гърция и обратно очакваха с години, днес ще бъде пуснато в експлоатация. Официалната церемония започва в 16.30 ч. Очаква се движението да бъде пуснато следобед.

Съоръжението разполага с интелигентна трафик система, която разпознава различни ситуации и активира необходимите трафик планове в движение. След като бъде пуснато за движение, трасето от новия участък на АМ „Струма" ще пести на пътуващите от и за Гърция около 10 минути и часове чакане по тапите, които редовно се образуват през уикенда и летните месеци.

    "Около две или три задръствания ще спестим. Защото при слизането от автомагистралата имаме едно кръгово кръстовище. След това имаме второ кръгово. След това на влизането в Симитли за трети път се получаваше това нещо. Вече няма да го има. При продължение на автомагистралата, директно автомобилите ще продължават посока Петрич, а към Банско ще се качват по моста", заяви Георги Бълзаков, пътен експерт.

За да бъде завършена изцяло магистрала „Струма" е необходимо да бъдат изградени още 22 км път през Кресненското дефиле. Кога това ще стане не е ясно, тъй като екологични организации продължават да настояват участъка да бъде извън дефилето.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион