Свързани новини

30.01.2010 10:51

Славков: Аз съм заложник на прокуратурата

Видян 1966 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Аз се чувствам като заложник на прокуратурата", заяви подсъдимият Иван Славков към съдийския състав с председател Петър Митев, след като защитата му поиска промяна на мярката му „задържане под стража” в по-лека – „домашен арест” или „парична гаранция”, предаде БГНЕС.


„До като бях в чужбина изнамериха Свилен Радев, който работеше за мен на паркинга на стадион „Спартак”, и той изгоря като бушон. Аз се чувствам виновен за него. Тримата прокурори Стефка Якимова, Йорданка Стайкова и Димитър Кайряков правят всичко възможно, за да подпиша споразумение. Прокуратурата извърши престъпление с това дело. Аз съм чул, че те са взели 150 000 евро, за да ме вкарат в ареста и да ме държат там. Това обяснява и злобата им към мен по време на целия процес. Нека да заведат дело срещу мен”, каза още Славков пред съда днес. След кратко съвещание съдът не уважи искането на адвокатите и остави молбата на Радев без уважение.
По-рано днес бяха разпитани като свидетели Венцислав Василев, Янко Дюлгеров и Ивайло Иванов. Първите двама са работили съответно като охрана и шофьор на Красимир Кирилов – Дългия. Третият е собственик на автосалон, който се намира на стадион „Спартак”. Последният е продал джип на Иван Славков, за който полицията е установила, че бил с фалшиви номера. След направена документна справка се е установило, че това не е така, заяви в залата Иванов. Той каза още, че не познава Веселин Данов, нито му е прехвърлял 2 джипа на негово име. Преди това свидетелят Венцислав Василев заяви в съдебната зала, че показанията взети му от дознател на 12 август 2008 г. не отговарят на тези, които е дал днес. Той обясни, че е получил призовка да се яви в полицията, но не е бил уведомен, че е обвиняем. След като е отишъл за разпит дознателят Панайот Вълчев му е казал, че ще го арестува или ще му наложи гаранция от 10 000 лв. По-късно му е обещал, че ако съдейства ще му ходатайства гаранцията му да бъде намалена на 2000 лв. Младежът обясни, че по това време е бил безработен и е събрал парите с голям „зор”. След това е дал показания, които е подписал без да му бъдат прочетени. Адвокат Бранимир Балачев заяви, че вчера е видял в коридорите на съда дознателя Вълчев да разговаря със свидетели по делото. В тази връзка адвокат Манолов поиска днес да бъдат предадени записите от охранителните камери във Варненския окръжен съд, за да се установи дали това е вярно. Съдът обаче отхвърли иска му.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак

Днес творческите занимания ще ви донесат радост и удовлетворение

Днес творческите занимания ще ви донесат радост и