В края на април Ковачева вече възрази и срещу скока на цените на ВиК услугите в Монтана, които според нея също са необосновани

Свързани новини

09.05.2022 17:25

Скокът на водата е нецелесъобразен: Омбудсманът

Видян 1538 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до шефа на КЕВР Станислав Тодоров по повод предложените по-високи цени на водата в четири града на страната - Плевен, Велико Търново, Габрово и Русе. Позицията на обществения защитник е, че предвиденото повишение няма да подобри качеството на предоставените услуги, но ще задълбочи бедността и социалното изключване в тези региони.


 


В края на април Ковачева вече възрази и срещу скока на цените на ВиК услугите в гр. Монтана, които според нея също са необосновани.


 


"Смятам, че одобряването на предложените високи цени на ВиК услугите в Плевен, Велико Търново, Русе и Габрово ще задълбочи бедността и социалното изключване в съответните региони. В настоящите условия на кризи, за потребителите ще стане непосилно да погасяват по-високите цени на водата, което от своя страна пък ще затрудни още повече ВиК операторите да събират задълженията. Следователно, увеличението на цените на ВиК услугите е нецелесъобразно“, пише омбудсманът.


 


Напомняме, че вече е предвиден скок в цената на водата в бизнес плановете на водните ВиК дружества. Скъпият ток и нарасналите разходи за други консумативи стоят в основата на тези искания. Според шефовете на водните дружества поскъпването на водата е неизбежно и заради нарасналите разходи по доставката ѝ. Предложенията ще бъдат разгледани от КЕВР този месец, а новите цени вероятно ще влязат в сила от юли.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.