Свързани новини

03.11.2014 13:18

Скок при малките потребителски кредити заради студа и страха

Видян 1086 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 14% е ръстът в броя на запитванията за потребителски кредити между 800 и 2000 лева през последния месец, посочват от консултантски сайт. Според наблюденията на експертите причината се крие в невъзможността на домакинствата да покрият натрупани и належащи разходи на прага на зимата. Сериозната активност в последната седмица бе допълнително стимулирана от опасенията на хората, че зимата ще бъде наистина тежка и трябва да се подготвят максимално бързо. Най-много от взетите през последните дни заеми са за алтернативно отопление на домакинствата, показват данните на консултантите – 32%, на второ място е желанието да се уредят стари сметки за парно - 29%.


Експертите смятат, че малките банкови заеми стават все по-предпочитани спрямо бързите кредити, които по-често се ползват за суми под 500 лева. По-ниското оскъпяване при потребителски заем е една от основните причини, но за клиентите е важно и реномето и рискът при избирането на партньор - кредитна институция.


Честите дискусии в медиите покрай промените в Закона за потребителския кредит и случаите на некоректност от страна на някои фирми от сегмента "бързи кредити" карат потребителите да се чувстват по-сигурни, когато работят с банка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец