В момента Киличдароглу изпреварва в социологическите проучвания действащия президент Реджеп Тайип Ердоган, който ръководи страната от 2014 г., а преди това 11 години беше министър-председател.

Свързани новини

12.05.2023 13:11

Скъпи руски приятели, махнете ръцете си от турската държава: Лидерът на опозицията

Видян 1349 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кемал Киличдароглу, ръководител на основната опозиционна партия в Турция, предупреди Русия да не се намесва в делата на страната броени дни преди президентските и парламентарните избори, които ще се проведат на 14 май.

"Скъпи руски приятели", написа Киличдароглу, лидер на Републиканската народна партия (РНП), в Twitter на турски и руски език в четвъртък. "Вие стоите зад монтажите, конспирациите, дълбоките фалшификации и записите, които бяха разкрити в тази страна вчера", твърди той, без да уточнява.

"Ако искате нашата дружба да продължи след 15 май, махнете ръцете си от турската държава", предупреди политикът, като добави, че "все още е за сътрудничество и дружба" с Русия.

В момента Киличдароглу изпреварва в социологическите проучвания действащия президент Реджеп Тайип Ердоган, който ръководи страната от 2014 г., а преди това 11 години беше министър-председател.


Изявлението на опозиционния лидер идва, след като в четвъртък друг кандидат за президент, ръководителят на Партията на родината Мухарем Индже, се отказа от надпреварата, заявявайки, че срещу него се води "клеветническа кампания". Според турските медии Индже е обявил решението си, след като в интернет е изтекло видео, за което се твърди, че има извънбрачна връзка и се вози в скъпи коли.

"Това е дело на Гюленистката терористична група", заяви Индже, визирайки поддръжниците на живеещия в САЩ духовник в изгнание Фетхуллах Гюлен.

Запитан за предстоящите избори в Тюркия миналия месец, руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва "никога не се намесва във вътрешните работи" на други държави. Анкара е купувач на руски газ и оръжие, както и популярно място за почивка сред руските туристи. Двете страни се радват на тесни икономически връзки и имат няколко съвместни проекта, включително в областта на ядрената енергетика.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак