Свързани новини

10.10.2016 09:24

Скандал за 1,68 млн. в парламента

Видян 6279 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дясната ръка на Цецка Цачева – бившият таксиджия и сегашен главен секретар на Народното събрание и "градски" на председателката Иван Славчов пусна в четвъртък на 6 октомври поръчка за самолетни билети за депутатите на стойност 1 400 000 лв. без ДДС или общо 1 680 000 лв., които ще се платят с нашите пари на фирма с противоречива репутация. Това е втори негов опит да го стори, след като веднъж се провали. Не е забравена и друга фамозна поръчка на плевенчанина в първия им с Цецка мандат – нагласен търг за автомобили за 3,8 млн.лв., който стигна до съда. В крайна сметка главният секретар бе глобен  3000 лв. на 4 ноември 2014 г. И за награда 2 дни по-късно – на 6 ноември 2014 г. бе върнат на поста си от Цецка Цачева.



За което й се отблагодари подобаващо. Цачева се оказа предложилата за поста обвиняемия за събиране на „такса спокойствие” шеф на ДАИ Цветелин Цветанов, писа тези дни спецът по темата – депутатът Георги Кадиев. Клиентът на прокуратурата, който бе арестуван с 575 000 лв. от подкупи и вече е ексшеф на ДАИ, е от Плевен като Цецка и Славчов, а също и като транспортния министър Московски. Случайност?



Сегашният търг за самолетни билети фаворизира Аргус Травел Интернешънъл, която е със спрени права да продава билети на националния превозвач България еър. Авиокомпанията пък единствена държи преките полети до най-важните за парламентаристите дестинации София – Брюксел и София - Берлин. Тя е отнела правата поради некоректност на Аргус, както вече сме писали (вижте на 19min.bg). Заради което трябва да използва подизпълнители, а това е в разрез с нормите. Какво се оказва? Билетите се пазаруват от сайтове през друга агенция, чието име знаем и също е участник в скандалния търг на парламента.
Освен удара в сметката, много по-важната опасност е сигурността на народните представители, с чиито данни, графици и маршрути може да разполага през мрежата всеки хакер. Във време на хибридна война и бум на международния тероризъм това не е просто скандал – заплаха за националната ситурност!



Същият човек – Иван Славчов, вече веднъж опита да даде подобна поръчка на същата фирма, но законът го спря. Което ще стане и този път. Странно е защо той използва отсъствието на Цецка Цачева, която от 3 октомври е в отпуск като председател на НС, за да пусне 1,68 млн.лв.?



В гилдията има различни версии, а една от тях е, че Комисията за защита на конкуренцията не приема резултата от поръчката за билети за цялата държавна администрация на стойност 30 милиона лева по гореизложените причини – прекъснатите поради некоректност права на Аргус..., което пък може да налага „компенсиране”, ако се вярва на експертите. Дали е така? Ами, ако някой е взел пари напред?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв