Свързани новини

11.12.2012 15:47

Скандал! Министър критикува себе си, за да стане професор

Видян 3599 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Втори професор ИЗЛЮПИ кабинетът на ГЕРБ, който вдигна на бунт учени и университетски преподаватели. Не друг, а спортният министър Свилен Нейков, който трудно връзва едно изречение, ще вземе научната титла на 15 януари. Интересно е, че това ще стане в подопечния на министерството му ВУЗ – Националната спортна академия. Мирише ли на конфликт на интереси? Само напомняме, че приятелският лабиринт на Нейков се занимава с всякакви богоугодни дела като например търгове за фалшиви картини.


Без да обръщаме сериозно внимание на стилистичните и езикови неточности в увода на неговата научна разработка, наричана още и „научен труд” от уважаваните професори, на които ще става колега, Нейков подлага на унищожителна критика собственото си министерство. Все пак то беше направено, за да имаме постижения в спорта, а залите и строителното ведомство можеше да ги направи – това му е работата.
Ето какво четем в остро критичния труд, който се предполага, че е написал видният учен и бъдещ професор в подопечната на министерството му НСА – другаря Свилен Нейков:
„България спечели един сребърен, един бронзов медал и четвърто място във волейбола на
олимпийските игри в Лондон 2012. Това все пак е слабо представяне в сравнение с позициите, които нашата страна заемаше преди политическите промени.


Изтъкнати бяха различни причини за регресията в спортните постижения, но като главна причина се очерта грубото нарушаване на принципите на рационалното планиране на подготовката на състезателите за кулминационния момент на 4‐годишия тренировъчен цикъл – участието на олимпийските игри. През последните 25 години в България бе използван предимно принципът на децентрализираната подготовка, чийто успех зависи силно от икономически и материално‐технически фактори. Съответно този вариант се оказа стихиен в условията на прехода към пазарна икономика. Сега повече от всякога е необходимо да се сформира специфична система на многогодишна олимпийска подготовка подчинена на строго научни принципи и на традиции издържали на икономически, политически и социални интервенции на времето. Организационните и научно‐методичните принципи за постигане на целта са: точно определени, реално достижими спортни цели на страната, с отчитане на собствения потенциал; подбор и селекция на състезатели и отбори съобразно моделните характеристики за съответния спорт; целево планиране на подготовката; използването на системния подход в многокомпонентния процес на подготовка на елитни състезатели; незабавно изграждане на съвременна система за научно‐методическо и информационно осигуряване. Без изпълнението на тези условия е невъзможно да се намери верният път за големи успехи на родния спорт”.


 


На 15.01.2013 г. от 11.00 ч. в зала 401 на НСА В. Левски ще се проведе заключителното заседание на Научното жури по процедура за заемане на академичната длъжност „ПРОФЕСОР” на НСА В.Левски по професионално направление 7.6. Спорт, специалност Теория и методика на спортната тренировка - за нуждите на катедра Теория на спорта с единствен кандидат доц. Свилен Емилов Нейков, ДН.

Членове на научното жури:
1. проф. Лъчезар Василев Димитров, доктор
2. проф. Димитър Петров Михайлов, доктор
3. проф. Петър Дончев Бонов, ДН
4. доц. Пенчо Георгиев Гешев, доктор
5. проф. Никола Иванов Хаджиев, ДН
6. проф. Иван Христов Попов, ДН
7. проф. Веселин Желязков Маргаритов, ДН – ПУ “П. Хилендарски
Рецензенти:
проф. Петър Дончев Бонов, ДН;
проф. Никола Иванов Хаджиев, ДН.
проф. Иван Христов Попов, ДН

Председател на Научното жури: проф. Лъчезар Василев Димитров, доктор


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци