10.09.2015 13:53

Система скъсява задръстванията в столицата

Видян 1252 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Автоматизирана система ще следи трафика в София в реално време. Кметът на града Йорданка Фандъкова съобщи, че по този начин ще се намали драстично времето за пътуване и вредните емисии във въздуха, предаде Дарик.


Системата ще може да осигурява по-бързо придвижване на полицейски автомобили, линейки и пожарни. При необходимост, екипите, които следят денонощно пътникопотока, ще могат да регулират и движението на градския транспорт.


„В момента се разработва центърът и интелигентните системи за управление на 160 кръстовища. Вече над 40 са включени в системата и се наблюдават. До края на 2016 трябва да бъде завършена цялата система", обясни столичният кмет.


„Всяко едно кръстовище се следи непрекъснато, камерите се въртят на 360 градуса и при инцидент ще има обратна връзка и ще може да се вземат мерки. При кризисни ситуации може да се създаде организация за това големи групи хора да бъдат изведени. В реално време ще виждаме и къде закъснява градският транспорт, като при необходимост ще се въведат промени", каза инж. Димитър Петров от Центъра за управление на трафика.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв