Свързани новини

09.01.2019 13:06

Сирийските планове на Тръмп удариха на камък

Видян 1100 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Турският лидер отказа да се срещне с пратеника на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън. Съветникът се е заблудил, ако смята, че ще разубеди турският президент Реджеп Тайип Ердоган от планираната офанзива срещу съюзници на САЩ в Сирия.


Ердоган отказа срещата си в Анкара във вторник с Джон Болтън, след което на живо по телевизията обвини САЩ в липсата на перспектива. Лирата потъна, тъй като инвеститорите пренастроиха възгледите си относно сближаването между двете нации, които управляват най-големите армии в НАТО и отдавна не могат да се разберат за това как да решат проблемите си със Сирия.


Прибързаното обявяване от Тръмп на излизане на САЩ от разкъсваната от войната страна причини объркване и генерира удар от съюзници и противници. Ердоган струпва турски войски на сирийската граница от седмици, подготвяйки се за нахлуване с цел изкореняване на кюрдски сили, които САЩ обещаха да защитят.


След решението на Тръмп, висшите членове на неговата администрация, включително Болтън, държавният секретар Майк Помпео и водещите американски военни, разочароваха Турция, като поставиха по-специфични условия към първоначалното предложение на Тръмп за бързо оттегляне. Забавянето ограничава способността на Турция да започне офанзива срещу  групата кюрдски бойци, които смята за терористи, но които са съюзници на американската коалиция в Сирия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.