Свързани новини

16.09.2016 12:32

Сирийската армия се изтегля от пътя Кастело

Видян 1021 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Русия обяви, че сирийската армия е започнала да се изтегля от стратегическия път, който води към обсадените квартали на град Алепо, предаде КРОСС


Сирийските въоръжени сили, изпълнявайки поетите задължения, започнаха поетапно изтегляне на техниката и персонала от пътя Кастело, което ще позволи безпрепятствен достъп на хуманитарна помощ до източната част на Алепо, обяви генерал Владимир Савченко, който ръководи руския център за помиряване на враждуващите страни в Сирия.


Демилитаризацията на пътя Кастело е ключово условие, за да се подпомогнат живеещите там 300 хиляди души. Бунтовниците опровергаха съобщението на руския генерал, но Центърът за наблюдение на човешките права го потвърди, като добави, че сирийските войници са били заменени с руски.


Вече три дни, откакто примирието е в сила, хуманитарни конвои чакат в ничията земя край турско-сирийската граница, посочва Ройтерс. Първите камиони могат да влязат в Алепо още днес, ако получат зелена светлина от сирийското правителство.


Според Държавния департамент на САЩ споразумението за прекратяване на огъня между правителствената армия и умерените бунтовници все още се крепи, въпреки зачестилите съобщения за стълкновения край Дамаск, Хама и други части на страната.


Все още получаваме доклади за сблъсъци от двете страни. Очевидно е, че и Съединените щати, и Русия трябва да направят всичко по силите си, за да повлияят на враждуващите страни за намаляване на тези инциденти. Все още вярваме обаче, че, като цяло, споразумението се крепи и си струва да продължим усилията, каза говорителят на Департамента Марк Тоунър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.