Свързани новини

29.08.2013 10:33

Сирия: Бунтовниците ще ударят скоро с химическо оръжие Европа

Видян 1952 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стана окончателно ясно, че сирийският въпрос, най-вероятно, ще бъде решаван със заобикаляне на международните организации и международното право. Нито на срещата на НАТО, нито по време на закритото заседание на Съвета за сигурност на ООН бе постигнато единодушие по единна тактика.


Докато експертите на ООН продължават работата си в Сирия, големите държави сътвориха скандал. В хода на закритото заседание на Съвета за сигурност на ООН представителят на САЩ призова за незабавна военна намеса, след което делегациите на Русия и Китай напуснаха преговорите. Все пак, по-късно руските представители заявиха, че не е имало никакъв демарш. Те просто са си тръгнали, защото заседанието било приключило.


Междувременно режимът на Асад се опита да вземе инициативата в свои ръце. Представител на Сирия заяви, че химическите вещества са били използвани от бунтовниците срещу правителствените сили, като са получили въпросните, приличащи на Зарин, от Саудитска Арабия и Катар. При това, което усложнява ситуацията, официалният говорител на външното министерство на Сирия, заяви, че в скоро време в Европа са възможни терористични атаки с употребата на същото вещество.


„Терористите използваха химическо оръжие с одобрението на САЩ, Великобритания и Франция, а скоро това оръжие ще бъде използвано от същите групировки и срещу жителите на Европа“, каза заместник-министърът на външните работи на Сирия Фейсал Микдад.


Сирийският дипломат също заяви, че сирийското правителство е предало документи, потвърждаващи тази информация, на инспекторите на ООН, които в момента работят в Сирия. Към момента нито една от европейските страни, както и страни-членки на НАТО, не са реагирали на това изявление.


Вчета във Франция и Великобритания заседаваха съветите по национална сигурност, а в Лондон днес ще се проведе извънредно заседание на парламента. Френският парламент възнамерява да се събере на подобно заседание след седмица, и, съдейки по всичко, с оглед на развоя на събитията, той просто може да закъснее и военните да започнат да действат без него. /БЛИЦ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Красотата и нежността ще са нещо важно за вътрешния ви свят

Красотата и нежността ще са нещо важно за вътрешния ви