През последните месеци няколко компании обявиха, че създават агенти с изкуствен интелект или "синтетични служители".

Свързани новини

06.04.2024 07:00

"Синтетичните служители" ще доведат до производителността и 3-дневна работна седмица: Шефът на Tomoro.AI

Видян 1742 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представете си служителя-мечта: Той не си взема почивки, не излиза в отпуск и не иска срещи.


В някои отрасли този тип работници скоро ще могат да бъдат наемани.


През последните месеци няколко компании обявиха, че създават агенти с изкуствен интелект или "синтетични служители".


Тези дигитални работници биха могли да променят работното място, каквото го познаваме - да отговарят на имейли, да организират фактури, да отговарят на запитвания за обслужване на клиенти и да управляват календара - като евентуално премахнат административните служители или скъпите технологии на трети страни.


DailyMail.com разговаря с Ед Брусард, главен изпълнителен директор на компанията за изкуствен интелект Tomoro.AI, който заяви, че повишаването на производителността, предлагано от тези синтетични служители, ще бъде толкова голямо, че ще доведе до тридневна работна седмица.


Г-н Брусард, чиято компания работи с OpenAI на Сам Олтман, заяви пред DailyMail.com, че през следващите две години ще има голям напредък в областта на тези видове работници.


 Неотдавна Nvidia, технологична компания за изкуствен интелект, и Hippocratic AI, компания за медицински изкуствен интелект, обявиха, че ще си сътрудничат за "агенти за здравеопазване с изкуствен интелект".


Компаниите се надяват, че техните нови медицински сестри с изкуствен интелект могат да се справят с недостига на здравни грижи в световен мащаб.


Изследователите от Hippocratic заявиха, че "медицинските сестри" ще бъдат обучавани "на огромна колекция от собствени данни, включително планове за клинични грижи, регулаторни документи в областта на здравеопазването, медицински ръководства, бази данни за лекарства и други висококачествени документи с медицинска обосновка".


Досега здравните работници с изкуствен интелект са били тествани от над 1000 медицински сестри и 100 лекари в САЩ.


По-рано този месец Cognition, софтуерна компания за изкуствен интелект, беше първата, която направи автономен софтуерен инженер с изкуствен интелект, който нарече Девин.


Devin може сам да създава уебсайтове и да кодира приложения в рамките на 20 минути и е способен да използва интернет, за да се обучава на умения.


"Инженерът" е имал за задача да влиза в Reddit, за да приема заявки за изграждане на уебсайтове, и е решил сам да започне да взима пари, според тема в Twitter, публикувана от професора от Wharton Итън Молик.
Девин е на разположение за наемане, въпреки че има дълъг списък с чакащи.
В допълнение към работниците с изкуствен интелект, компаниите вече използват приложения с изкуствен интелект, като 40 % от функциите по човешки ресурси в компаниите по света използват автоматизираната технология, съобщава BBVA OpenMind.


Работната сила с изкуствен интелект едва сега започва да се развива.


Г-н Брусард заяви пред DailyMail.com, че според него напредъкът, който ще бъде постигнат само през следващите две години, ще бъде по-значим от целия напредък, наблюдаван в индустрията през предходните 75 години - добавяйки, че до края на десетилетието всяка офис работа ще бъде "трансформирана" от агенти на ИИ.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец