01/02

Свързани новини

06.12.2021 15:52

Синът на Осама бин Ладен е художник. Америка е неговата муза.

Видян 1291 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато Омар бин Ладен се чувства депресиран, той гледа Unforgiven (Непростимо), онзи класически американски уестърн филм за поправил се разбойник, изигран от Клинт Истууд, който се отказва от спокойствието на фермерския живот за последен набег в насилственото си минало. Иначе рисува. Пейзажи, предимно: пустинни сцени на Нил на лунна светлина или дивия американски запад; мъртви дървета и черепи на добитък и високи, голи плата.

Четвъртият най-голям син и наследник на лидера на Ал Кайда Осама бин Ладен е копие на баща си. Дори от снимките на смартфона е лесно да се види, че Омар е наследил мощния нос на баща си и неговите смели, мургави очи. Но неговият артистичен наклон? Той е взел от майка си.




„Някои от семейството на майка ми са много артистични“, обяснява Омар през WhatsApp. „Майка ми обича да рисува, както и една от сестрите ми. Чичо ми също беше много добър художник. Така че нуждата да рисувам тече в кръвта ми.”

През последните 12 месеца той е нарисувал повече от дузина оригинални творби, всички завършени в стила на арт наиф, с живи цветове и плоски експресионистични щрихи. В една картина той пресъздава бодливите планини на Тора Бора, където баща му отиде да се скрие след 11 септември 2001 г. Върховете са назъбени, като зъби на трион, и предадени в нюанси на яростно червено. В друга, любима картина на Омар, той изобразява пустинята Аризона – на около 12 хиляди километра от скривалището на върха на планината на баща му – където селска вила и множество от бледозелени кактуси се събират под заковано със звезди небе.












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови