Свързани новини

17.01.2019 12:11

Симеонов за Ф-16: Това, което направи България е унизително, позорно

Видян 1800 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчерашното решение на парламента да даде мандат за преговори на правителството за закупуване на нови изтребители F-16 от САЩ, разцепи управляващото мнозинство. В сутрешния блок на БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че не очаква това развитие на ситуацията да се размине без неизбежните съдебни процедури на международно ниво.


"Става въпрос за едно предварително обявено приемане на оферти със запитване до държавите, които предлагат тези самолети, с предварителни условия и в един момент работната група, която извършва анализа на предложенията, казва - препоръчваме на правителството да одобри сделката с най-нередовния кандидат, който не отговаря на 4 от седемте условия. Този, който предлага най-голяма цена - по-голяма от тази, която беше заявена, който казва, че няма да спази срока на първите доставки, който не представи пълни технически данни за своя продукт и който не отговаря на условието такъв самолет да има на въоръжения в НАТО", коментира Валери Симеонов.


Според него се прехвърля топката от правителството към парламента да промени тези условия.


"С други думи ние се нагаждаме към един от кандидатите. Независимо дали това са великите Съединени американски щати", каза Валери Симеонов.


Симеонов заяви още, че от НФСБ са имали изключително сериозни съображение да не подкрепят едно такова решение.


"На първо място съображението е, че въздушното пространство се защитава най-успешно с ракети, които са в пъти по-евтини и гарантират много по-сериозна и истинска защита на въздушното пространство", коментира Симеонов.


"Това, което направи България е унизително, това е позорно - да промениш условията за да угодиш на единия от кандидатите. Има още нещо, ако позволите, леко разширение, което не беше доизяснено вчера в дебатите на Народното събрание. Винаги, когато се купуват самолети, държавата, която предлага тези самолети, по установени вече правила в тази търговия, в този тип търговия, предлага и офсет сделка, което е допълнителна инвестиция в държавата, на която продава самолети. За какво са ни тези самолети, питам аз? Не можеше ли да се вземе нещо, което да бъде по-надеждно и по-сигурно. Това са именно ракети, независимо от какъв производител.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей