Свързани новини

18.10.2016 09:43

Симеонов: Сегашните текстове в Изборния кодекс можеха спокойно да останат

Видян 1259 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Емоциите и очакванията за президентските избори са основен стимул за напрежение в управляващата коалиция. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ председателят на НФСБ Валери Симеонов. Според него отношенията вече са се нормализирали, въпреки че спокойно са можели да останат и сегашните текстове в Изборния кодекс. Ако беше останало ограничението за 35 секции за гласуване в чужбина, нямаше да бъдат ощетени българите зад граница. Нямаше да има проблем и с квадратчето „не подкрепям никого“, каза още Симеонов.


„Ще се види, че някои секции ще бъдат с по 15-20 гласували – на това срамно явление сме били свидетели на много избори, сега пак ще бъдем свидетели точно при тези, които вдигат най-много шум във Великобритания. Като изключим Турция, в никоя държава – нито в САЩ, нито в Испания, нито в Германия или Великобритания са откривани повече от 40 секции – 35-36, максимум 40 в единични случаи“, посочи Симеонов.


„Някой от тази гледна точка седна ли да помисли колко ще струва на нашата бедна държава откриването на секции например в Нюфаундленд. Естествено, че ни притеснява подкрепата на ДПС, защото тя най-малкото е политически неморална и некоректна. Няма значение гласовете от Турция дали ще подкрепят кандидат на ГЕРБ или на БСП, те чисто и просто са манипулация на изборите“, каза още председателят на НФСБ.


Симеонов каза още, че днес депутатите от Патриотичния фронт ще отидат на извънредното заседание в парламента и предизборната ваканция на народните представители ще се отмени, колкото и това според него да е неестествено и против нормите на една предизборна кампания. "Това дава трибуна на опозицията да води кампания до изборите", каза още Валери Симеонов.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.