08.07.2009 08:36

Симеон Дянков: 800 млн. лв. от акцизи ще даде нова система

Видян 1819 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Технически интегрираната система на НАП и Митниците може да заработи до шест седмици, защото тя вече работи. На годишна основа това може да даде около 800 млн. лева повече от мита и акцизи, които до сега не се хващат, защото са контрабанда, заяви финансовият експерт на ГЕРБ Симеон Дянков по БТВ.


В рамките на тази година, това може да доведе до 150 млн. лв. приходи, допълни той. Според него главният фокус на антикризисна политика на ГЕРБ е да се запазят работните места. Голяма част от нашите мерки са насочени в тази посока: намаляване на осигурителната тежест с 5 %, с което ще могат да се запазят около 100 хил. работни места ще могат да бъдат запазени, прогнозира Дянков. Според него намаляването на осигурителната тежест може да се случи до около месец и половина. Мярката трябва да мине през актуализацията на бюджета, за да знаем реално колко ще струва, заяви експертът. По въпроса за оставането на поста на досегашния управител на БНБ Иван Искров той заяви, че в случая е бил нарушен закона, защото не може три месеца преди изтичането на мандата да се назначи нов човек. Това трябва да се преразгледа още на първите заседания на новото Народно събрание, заяви Дянков.
Има доста скандални истории, заяви той по повод договорите сключвани от Министерството на икономиката и енергетиката. Ние си правим каталог, за да може да работим по това, заяви той. Дянков изброи сред най-скандалните договорите на борда на директорите на Българския енергиен холдинг. Предлагам тези договори да излязат наяве пред общественото мнение, понеже тези фирми са държавни, обяви той, цитиран от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец