За поредна сутрин в София беше минус 4°,

Свързани новини

21.12.2023 15:04

Силен вятър, дъжд и сняг в петък и събота

Видян 974 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За поредна сутрин в София беше минус 4°, но умерен и силен северозападен вятър вече разруши инверсията и в планините отново е по-студено, на Мусала минус 9°. Традиционно най-високи са минималните температури на морския бряг - Варна 6°, нос Калиакра 8°.

ПЕТЪК

През петъчния ден облачността в цялата страна ще се увеличи и още преди обяд в Западна България, а до края на деня и в източните райони, ще има валежи от дъжд. С умерен, в областите с код жълто временно силен вятър от запад-северозапад ще нахлува по-студен въздух. Със застудяването в Предбалкана и по високите котловинни полета дъждът ще се примесва със сняг. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 5°.
По Черноморието след обяд ще започнат валежи от дъжд, до вечерта в повечето райони ще спрат. Ще духа временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат около 8°-10°, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Много ветровито ще бъде времето и в планините - Ще духа силен, по високите и открити части и бурен вятър от запад-северозапад.

Ще има и валежи от сняг, а температурите чувствително ще се понижат и максималните в курортите ще са около и малко под нулата.

СЪБОТА

В повечето райони през нощта срещу събота валежите временно ще спрат, но в събота отново ще има превалявания, в Северна България от дъжд, в Североизточна България и Предбалкана - от дъжд и сняг.

НЕДЕЛЯ

В неделя ще остане ветровито, но облачността ще намалее и Коледа ще посрещнем със слънце и високи за сезона температури.


Източник: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.