Свързани новини

17.12.2013 11:59

Швеция увеличава присъдите за клиентите на проститутки

Видян 1437 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шведският премиер Фредрик Рейнфелд заяви, че иска да увеличи присъдите Швеция в областта на проституцията, съобщава modbee.com. Той иска да се криминализира купувача на секс и да се защитава проститутката. Заради евтините си проститутки, заливащи Европа, България е включена в списък заедно с още 100 държави, които са известни с бордеите и сводничеството си. Списъкът е изработен от спецслужбите.


Родни жрищи на любовта се вихрят и пласират добре в скандинавските страни. Ако санкциите засегнат клиентите им, може и да падне цената и заработката им.


В коледната си реч този понеделник Рейнфелд заяви, че иска да направи затвор с минимална присъда от 6 месеца за купуване секс от малолетни. По-строги наказания да има пък за тези, които съзнателно купуват секс от жертви на трафик. Според сега действащия закон , секс купувачи могат да бъдат глобени или осъдени на лишаване от свобода за срок до една година. Премиерът на Швеция допълни, че никой не е бил осъден на затвор досега от 4782 докладвани случаи.


Швеция въведе закон през 1999 г., вдъхновяващ Норвегия и Исландия да последват примера. По-рано този месец долната камара на парламента във Франция прие подобен закон.


На 4 декември, долната камара на парламента във Франция гласува проституцията да стане престъпление. За тези, които плащат за секс, подлежи на глоба от 1500 евро за първо нарушение и 3750 евро при повторно. "Аз не искам едно общество, в което жените имат цена", каза министърът на жените. Тя не иска нищо по-малко, отколкото да "премахне" проституция във Франция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци