Свързани новини

13.06.2015 11:36

Шулц към Станишев: Благодаря ти от сърце за успеха!

Видян 1270 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Едни от първите, които поздравиха снощи Сергей Станишев след преизбирането му за президент на ПЕС бяха Мартин Шулц, Джани Питела, Михаил Миков, премиерът на Швеция Стефан Льовен, лидерите на португалската и испанската партии – Антонио Коща и Педро Санчес, домакинът – лидерът на Унгарската социалистическа партия – Йозеф Тобиаш. Българският политик, както БЛИЦ вече информира, спечели убедително с над 70% от гласовете, след сензационно развитие на конгреса в Будапеща, където като основният му конкурент испанецът Енрике Барон Креспо си подаде отвод.


 


След 1 година изпитвам благодарност за кампанията, която стартирахме заедно от конгреса ни в Рим за общ кандидат на ПЕС за председател на ЕК, каза пред форума президентът на Европейския парламент Мартин Шулц, цитиран от "Стандарт".


 


И благодари на хилядите активисти, които се включиха в инициативата на Сергей Станишев "от врата на врата". Шулц подчерта значимостта и на приетия от евролевите Манифест. "Сергей, благодаря ти от сърце за успеха който постигнахме заедно!, обърна се емоционално към Станишев председателят на ЕП. На форума в Будапеща не бе тайна, че фаворит на Шулц за президент на ПЕС за нов мандат бе точно българинът.


 


„Щастлив и развълнуван съм от тази победа! Това е победа за България и за моята партия – БСП. Благодаря на всички, които бяха с мен в кампанията, на съпартийците си, на екипа си и на семейството си! На хилядите мои последователи във Фейсбук и в интернет страницата ми; на членовете и симпатизантите на БСП, на колегите ми евродепутати и на ръководството на партията! Приемам преизбирането си като знак за голямо доверие от партиите-членки на ПЕС, на нашите активисти и организации.“



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец