Свързани новини

27.09.2013 16:39

Щерка закла баща си заради мъжките му мераци

Видян 1701 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дъщеря уби баща си в Търговишкото село Длъжка поляна, защото имал мъжки мераци към нея. 42-годишната Тинка Стоянова не издържала и накрая наръгала с нож мъжа. След това спокойно излязла от дома си и оставила вътре окървавеното тяло на баща си.


Трупът бил открит от най-малката му дъщеря, която се прибрала от града, пише "Труд". Тя извикала линейка и полиция. Съсед видял убийцата Тинка да върви по улицата и я попитал, защо у тях има униформени. А тя щом чула, хукнала и се скрила в гората. Така привлякла веднага подозрението върху себе си. След нея тръгнали 30 униформени и доброволци, но безрезулт. На втория ден Тинка видяла, че няма никой в двора им и се прибрала да се нахрани. Тогава скритите патрули я залавят.


При разпитите 42-годишната жена признава, че е убила баща си след скандал.. По-късно се установява, че в началото на 2012 г. Тинка е лекувана в психиатрия, а диагнозата й била шизофрения. Разследващите останали изумени как психично болен човек може така да прикрие следите си. Тя измила добре ножа, с който е убила баща си и го прибрала, а след това се укрила. Психиатричната експертиза потвърдила, че жената е с отклонения и до днес тя е в лечебно заведение в Царев брод.


През юли т. г. от лечебното заведение изпратили писмо, в което съобщавали, че  Тинка може да се прибере в селото си Длъжка поляна, но ако има настойник. "Никой не я иска след станалото", казва наместничката на Длъжка поляна Ремзие Юмерова. Според нея никой няма да смее да замръкне в дома си, ако жената е наоколо. Съседи разказват, че Тинка имала близначка в Търновско и по-малка сестра в общинския център в Антоново. "Сигурно не искат да се грижат за нея", предполагат съселяните й. Лекарите са задължили 42-годишната отцеубийца да се лекува принудително още известно време. Не можело обаче да я държат до безкрай. Ако няма кой да се грижи за нея, тя ще бъде настанена в институция.


Заради заболяването на Тинка мотивите за убийството на баща й тънат в мъгла. Съселяните повтарят нейните думи, че баща й търсел близост с нея. Жената разказвала за мераците на баща си месеци преди трагедията. Никой обаче не й вярвал. Бащата бил вдовец от 20 години, а Тинка го обвинявала за смъртта на майка си, която починала от рак. Дъщерята все мърморела, че баща й е виновен, защото я тормозел. Години след овдовяването си бащата се преместил да живее при жената на брат си, която също овдовяла. Тинка пък тогава се върнала на село, след като се разделила със съпруга си.


Никой в селото не може да си обясни как е отключила психичните проблеми. В рода й нямало хора с подобни заболявания. Съседи разказват, че баща й се върнал при нея в къщата, когато снаха му издъхнала.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв