Свързани новини

26.10.2021 10:35

Ще започнем с частичен локдаун за неваксинираните: Александър Златанов

Видян 2411 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако "заболеваемостта" в страната не бъде овладяна, нараства лавинообразно и достигне над 1000 заразени на 100 000 души и запълване на леглата за неинтензивни грижи над 9000, ще се реши за въвеждането на локдаун. Това обяви зам.-здравният министър д-р Александър Златанов по Нова телевизия.


„Ние сме на принципа към определен момент да се въвеждат необходимите мерки. Ако се стигне дотам, ще започнем с частичен локдаун за неваксинираните. Ограничаване на времето, в което ще могат да излизат извън къщи”, добави той.


„Имаме 7000 души в лечебни заведения. Вече имаме почти над 600 в интензивните отделения. При положение, че на този етап сме разкрили около 700 за интензивни грижи. Към момента според необходимостите поетапно разкриваме легла за лежащи COVID пациенти”, уточни той.


Златанов увери, че от МЗ имат готовност да увеличат още интензивните легла, но за сметка на други дейности. „Опитваме се всячески да не спрем спешните оперативни интервенции, операции и други”, добави зам.-министърът.


Относно зеления сертификат, Златанов беше категоричен, че от министерството нямат никакво намерение да се откажат от тази мярка. По думите му рестрикцията е въведена напълно адекватно в точния момент.


Депутатите в новия парламент трябва да влязат в пленарната зала със зелен сертификат, коментира още зам.-министър Златанов. Той призна, че към момента здравните власти не са мислили за мярка, отнасяща се до народните представители, но "по всички правила, личното ми мнение те задължително трябва да имат такъв сертификат, защото става въпрос за струпване на много хора от различни краища на страната на едно място". "След като се въвеждат мерки, които са еднакви за всички в страната, трябва да важат и за тях", допълни Златанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 31.10.2021 00:29

    долнопробен слугинаж от самоковско дупнишките тъпанари

  • 001 Anonimen 27.10.2021 09:37

    Може ли някой да каже, че като си ваксиниран си повече защитен от боледуване, от този който има достатъчно антитела ? След като няма медицински специалист, който да заяви, че ако си ваксиниран няма да има странични явления, които да застрашават здравословното ти състояние, кой си позволява да принуждава хората да се подлагат на доброволно увреждане на здравето им, това не влиза ли в хипотезата на принуда, да не можеш да отидеш на работа ако не си ваксиниран, това не е ли изнудване? Да те принуждават да се ваксдинираш при възможен риск за здравето ти не влиза ли в хипотезата за предумишлено убийство? Студенти и деца да не ходят на лекции и училище?-малоумие, те учат онлаин, затварят компютрите, обличат дрешките и се срещат по градини, квартири.., какво се ограничава на практика-меко казано тъпи политически хватки. С набиването по медиите по цял ден на простотиите около "Ковида", много скоро ще се наложги увеличение на психиатричните заведения.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

скорпион