Свързани новини

23.10.2020 09:31

Ще трябва ли да се намалят пенсиите след изборите?

Видян 2784 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

10 милиарда лева дефицит за тази и следващата година и скок на държавния дълг предвижда проектобюджетът за следващата година и актуализацията на настоящия бюджет.


Новите дългове трябва да ни плашат, когато се харчат за текущи разходи, каквито са плановете на правителството, а не за създаване на икономически растеж. Това заяви за „Дарик“ икономистът от Експертния клуб за икономика и политика Георги Вулджев.


Рекордни разходи за повишение на заплати на администрацията и на пенсии планира властта с надеждата да спечели гласове на предстоящите избори. Реформи и антикризисни мерки обаче няма.


Което и да е следващото правителство, ще бъде изправено пред дилемата да отмени част от увеличенията на пенсиите, заради предизвикването на хроничен дефицит и необходимост от нови дългове, смята Вулджев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 24.10.2020 11:17

    Вместо да намалят размера на пенсиите, не се ли замислят за намаляване числеността на държавните и бюджетните чиновници? И този ли е на държавна хранилка?

  • 004 Anonimen 23.10.2020 21:40

    Това копеле плаче за лопата по кратуната. Големи пенсии взимали ограбените, за цял хлебец им стигал! Много бе,я стига глезотии, няколко залъка са им достатъчни! Щото с какво ще се пълнят чекмеджетата на властта ако се нахранят старите хора, изградили държавата за копелето. И за копелето няма остане за хонорар - да плюска от геноцида. Пари нямало... Ми ще вземем вашите бе, щото хем са ви много, хем са незаслужени, хем ги печелите от умъртвяването на милиони хора.

  • 003 pазбойници и бандити 23.10.2020 17:04

    Тази оцъклена кака осъзнава ли изобщо какво пpави?! Законно огpабва вноските за пенсии на милиони, като с техните неполучени паpи се финансиpат дpуги дейности, което е откpовена кpажба и пpестъпление и тpябва да се pазследва! Тази каpиеpистка не става за нищо и час по-скоpо тpябва да се pазкаpа, опасна е с нейните действия

  • 002 ГЕРБ (Гробище „Елате в Рая на Борисов!”) 23.10.2020 12:04

    Ако с толкова растат и другите цени вървим към инфлация над 10%. А доходите та пенсионерите ще се увеличат от 01.07 и то само с 5%, ако оцелеят през зимата и пролетта с цени на отоплението от американски газ, който на практика е руски. В същото време ще строим 7 блок с американците и ще получаваме от тях обогатен уран. Интересното е, че САЩ зависят от Русия в търговията с обогатен уран и то около 70%. Ще купуваме руски обогатен уран от американците, но на тройна цена. А пенсионерите и децата са обречени на геноцид. Увеличението, което предлагат отдавна инфлацията го е изяла

  • 001 ГЕРБ „Главанаци за Енергично Разграбване на Булгаристан“ 23.10.2020 12:03

    Поздрави от територията на мрака Булгаристан!!! Кочината, с всеки изминат ден става още по добро място за клошарство и скитничество, благодарение на тиквоуправниците !!!Много поздрави на добитъка от ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“. Слава Герберистану !!! Героям слава !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Този ден предлага възможности за интензивни емоционални преживявания

Този ден предлага възможности за интензивни