Свързани новини

17.07.2013 10:00

Ще секат ли от гората на Семинарията заради новия трамвай?

Видян 2211 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преустройство на линията на трамвай №18 сблъска позициите на граждани и  институцията през последните 2 месеца.Според плана на общината новото трасе на трамвая трябва да минава през Симеоновско шосе , улиците. Никола Габровски и Г. Димитров и част от Борисовата градина като целта на новата линия е да осигури по бърза връзка на кварталите Изгрев, Дианабад, Изток и Лозенец с метрото при Г. Димитров.Частта от трасето, която пресича Борисовата градина е с дължина 300 метра и минава по съществуваща просека на топлопровод на столичното парно.Жители на засегнатите от планираната промяна квартали се вдигнаха срещу нея с призива, че не искат да се разрушава Борисовата градина, която е белият дроб на София.Те настояват също, че новата линия ще доведе до редица затруднения в трафика и неудобство от шума на трамваите и няма да бъде достатъчно ефективно решение за по бързото придвиждане на гражданите.


Над 1600 души се включиха в подписка срещу предложения проект. Бяха подадени и жалби в общината от редица организации.Жители на засегнатите квартали участваха и в дискусионни обсъждания на проекта с главния архитект на София Петър Диков.Указа се, че има огромни разминавания между изчисленията на общината и на гражданските организации относно броя на застрашените дървета, които се предвижда да бъдат отсечени в Борисовата градина и по булевард Г. Димитров. Арх. Диков опроверга опасенията , че ще бъдат изсечени стотици дървета и заяви,че са  направени корекции по проекта и броя на дърветата, които ще бъдат засегнати и става въпрос само за 35 дървета, които са по трасето на топлопровод, чиято поддръжка е работа на Топлофикация София.
Според някои от гражданите обаче, броят на дърветата надвишава 350.
Проектът ще бъде една от най-важните теми, които ще се обсъждат на предстоящата двудневна сесия на СОС този четвъртък и петък.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец