14.06.2022 10:06

Ще осъдя Киро, Асен и Руди: Слави

Видян 2081 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Т. Йорданов пусна запис на Р. Василев със заплахи към депутат на ИТН



Дела за клевета ще заведе Слави Трифонов срещу премиера Кирил Петков, вицепремиера Асен Василев и спортния министър в оставка Радостин Василев, който по-рано с група депутати обяви, че напуска Има такъв народ (ИТН), обяви самият той във Фейсбук. Причината за това станаха изказвания от извънредния брифинг в НС на Продължаваме промяната (ПП), който мина едновременно с този на депутатите от партията на шоумена, които дадоха отделна пресконференция заради развода си с формацията.




“Мафията загуби коалиционния си партньор”, заяви Петков пред журналисти. Той благодари на спортния министър в оставка, както на Иво Атанасов, Георги Георгиев, Николай Радулов, Деян Петков, Светлин Стоянов, който напуснаха ИТН. “Видях смели хора, не с лоялност към задкулисния певец с приятели "Орлин Алексиев и компания"”, каза премиерът.




"Стана ясно, че сме вододелът между завзетата държава от мафията и България от свободните хора", добави и вицепремиерът Василев. “Държавата не трябва да се управлява от диванчета, а от законни представители, които идват всеки ден на работа в НС, не от сценаристи зад кулисите или от бивши премиери в джипки, или от почетни председатели в сараи”, отсече той.




„Дойде моментът, в който, за мое съжаление, мафията проби в ИТН“, заяви на своя брифинг и министърът на спорта в оставка Василев. Той отправи сериозни критики към бившата си партия, която реши да напусне, както и към управлението на спортните имоти в България.




"Чух няколко пъти, че аз съм мафията”, с недоумение написа лидерът на ИТН. „Казаха го премиерът Петков, министър Василев и - не знам като какъв да го определя - Василев", посочи той.




"Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Петков, Василев и Василев за техните лъжи и внушения. И, разбира се, ще ги спечеля. Срещу лъжите и клеветите стоят фактите", обяви той.




На друг брифинг шефът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пък представи запис на телефонен разговор, за който твърди, че е между спортния министър в оставка и депутата от ИТН Христинка Иванова. От него личи, че лицето представяно за Василев оказва вербален натиск върху нея, за да я накяра да премине към отцепниците.




"Идвам да те взема лично. Правя го за твое добро, не ме предавай и ти. Ако не си подай молбата и напускаш НС. Защото иначе аз ще ти пратя хора и те ще ти направят молбата. Няма да ставаме от ПП, даже няма да ги подкрепяме. Те си имат от другаде подкрепа. Ние си изразяваме нашата воля.




Бъди спокойна, всичко ще мине, няма да те заблуждавам. Уплашиха ли те? Щом си категорична, че не искаш ще изпратя утре да дойдат хора при теб да си подадеш молбата за напускане на НС. Ще видиш, че ще го направиш", казва мъжът.
"Заплахи, заплахи и натиск има върху нас", отсече Йорданов, който се надява МВР и прокуратурата да се задействат.




“Видяхме хора, които с поведението си в ефир доказаха, че са предатели. Истината е, че бяхте свидетели на куп лъжи без нито един факт. Мутрата Радостин Василев говори измислици. Кой си ти, да изпращаш мутри, с които да притискаш наши хора?”, заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов.




На следващия ден Василев отвърна на обвинението за заплаха, но не отрече автентичността на записа и също се закани със съд.




“Иванова стана депутат в ИТН от Плевен благодарение на мен. До последно тя се срещаше с мен и с премиера за да разбере, че трябва да напусне тази партия. Не се сърдя на Христинка, че отказа. Била е притискана. Предателството е по-скоро при нея. Заплахи в записа няма, мога да ѝ пратя и хора за сладолед - естествено, че ще пратя юристи, които да ѝ дадат молба за напускане", каза той. Министърът в оставка направи уточнението, че Иванова е областен координатор и че с неговата оставка като министър се връща в парламента като депутат, т.е. Иванова ще трябва да оваканти мястото си заради това.




По думите му “Йорданов и Балабанов са готини пичове за всичко друго, но не и за политика". Според него, те са “безпомощни”. “Ще трябва да си търсят адвокати за това, че ме нарекоха мутра”, закани се Василев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.06.2022 12:54

    Само така!Подкрепа!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни