Свързани новини

10.07.2020 14:46

Ще изчакаме КС за имунитета на Радев, както и изтичане на мандата му: Гешев

Видян 3166 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще изчакаме КС за имунитета на Радев, както и изтичане на мандата му, за да установим истината по делото за покриване на проверка срещу съпругата му. Това каза главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг в Съдебната палата, предаде Фокус.

"Тук сме, за да кажем, че българските прокурори, следователи и съдебни служители се гордеят, че работят за българските граждани, а не за слелите се с политическата мафия и олигархия, заради които продължаваме да сме най-бедната страна от ЕС. Тук сме да кажем, че ще продължим да работим по същия начин, защото залогът е бъдещето на нашите деца и на Родината ни. Няма да ни спрат милиардите на олигарсите, инвестирани в медии и политици. Нито дори заплахите срещу прокурорите и техните семейства. Тук сме, за да кажем, че прокуратурата е друга и времето на двойните стандарти свърши.
Време освен бедни български граждани в затворите да влизат олигарсите и политиците, които ги ограбиха", каза още Гешев.

Главният прокурор заяви, че уважава българските институции. "Няма да позволим, рушейки държавността и атакувайки прокуратурата на Р България да се градят политически кариери и политически проекти, включително от Радев. Вчера така нареченият обединител на нацията Радев каза по същество, че българската прокуратура е мафия. Нещо, което не си позволи дори приватизатора Иван Костов. Това, което му казваме ние, че той явно говори за светлина, но се съюзява с тъмнината", изтъкна Гешев.

Според него явно това е неговият избор." Явно е, че политикът Радев и присъдружните му партии с генезис началото на криминалния преход искат зависима прокуратура, която не може да защити българските граждани, а кражбите и грабежите да продължават така, както след 89 г.", каза още Гешев.
Той посочи, че Прокуратурата не раздава присъди, а те се определят от независимия български съд, който също трябва да поеме своята отговорност. "Ние работим с доказателства и не е кадрови пробрем на прокуратурата, че Узунов бивши служебен министър на вътрешните работи и секретар на президента по


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв