През последните няколко месеца се увеличиха ударите по руска земя, като руски официални лица твърдят, че украински безпилотни самолети и обстрел са отговорни за атаките, при които понякога са ранени или убити цивилни.

Свързани новини

28.08.2023 11:16

Ще бъдем оставени сами, ако пренесем военните действия в Русия: Зеленский

Видян 1163 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Коалицията, подпомагаща борбата на Украйна срещу инвазията на Москва, няма да подкрепи Киев, ако той пренесе военните действия на руска територия, заяви украинският президент Владимир Зеленский в неделя, предаде CNN.   


"Смятам, че това е голям риск, определено ще бъдем оставени сами", каза той в интервю за национална медия, където бе попитан дали е време за подобно преместване на руска територия.

Зеленский заяви, че борбата на Украйна за възвръщане на собствената ѝ територия е била критично подпомогната от отношенията ѝ със съюзниците.

Напредъкът и отговорността за Украйна на бойното поле "винаги са двустранни", каза Зеленский и добави, че международните партньори са част от всяка победа, всяко задържане на контранастъплението, всички отбранителни действия и всяка слабост.

Зеленский заяви също, че според него е възможно да се "настоява за демилитаризация на Русия" в Крим с политически средства.


През последните няколко месеца се увеличиха ударите по руска земя, като руски официални лица твърдят, че украински безпилотни самолети и обстрел са отговорни за атаките, при които понякога са ранени или убити цивилни.

Официални лица в Киев намекват за инцидентите - Зеленски например заяви след нападенията с дронове миналия месец, че войната "се връща в Русия" - но Украйна често отказва да си приписва изрични заслуги за нападенията отвъд границата.

За разлика от това Украйна си приписва заслуги за атаките с морски дронове и други оръжия срещу контролирания от Русия Крим и околните черноморски цели, като обещава, че ще има още такива.

През 2014 г. Москва завзе полуострова и го обяви за анексирана руска територия - ход, осъден като незаконен от Украйна, САЩ и международните органи. Киев заяви, че целта му да прогони Русия от Украйна включва и възвръщането на Крим.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог