Белият дом заяви, че служители на американското разузнаване са установили, че миналата седмица руският министър на отбраната Сергей Шойгу е говорил пред севернокорейски представители по време на посещение в Пхенян за увеличаване на продажбата на боеприпаси на Москва за войната ѝ в Украйна,

Свързани новини

04.08.2023 15:06

Шойгу е предложил на Пхенян да увеличи продажбата на боеприпаси на Москва: Белият дом

Видян 2411 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Както Северна Корея, така и Русия по-рано отрекоха твърденията на САЩ за оръжия.

Белият дом заяви, че служители на американското разузнаване са установили, че миналата седмица руският министър на отбраната Сергей Шойгу е говорил пред севернокорейски представители по време на посещение в Пхенян за увеличаване на продажбата на боеприпаси на Москва за войната ѝ в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Според говорителя на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби Шойгу е направил предложението по време на посещението си в Северна Корея за събитията, посветени на 70-годишнината от примирието, с което се прекратяват бойните действия по време на Корейската война през 1950-53 г. Руският президент Владимир Путин изпрати Шойгу да ръководи руската делегация за честването, припомня АП.

Администрацията на Байдън твърди, че предложението на Шойгу за засилване на сътрудничеството със Северна Корея показва, че Кремъл е станал зависим от Пхенян, както и от Иран, за оръжията, от които се нуждае, за да води войната си срещу Украйна.

"Това е още един пример за това колко отчаян е станал г-н Путин, защото неговата военна машина е засегната от санкциите и контрола върху износа", каза Кърби. Той допълни, че освен чрез доставки от страни като Северна Корея и Иран Москва със сигурност "се опитва да се свърже с Китай, за да получи подкрепа за военната си машина".

През март Белият дом заяви, че е събрал разузнавателна информация, която показва, че Русия се стреми да посредничи в сделка "храна срещу оръжие" със Северна Корея, при която Москва ще предоставя на Корея необходими храни и други стоки в замяна на боеприпаси от Пхенян,

Както Северна Корея, така и Русия по-рано отрекоха твърденията на САЩ за оръжия.

Съединените щати отдавна се опасяват, че Китай може да предостави оръжия на Русия. Държавният секретар Антъни Блинкън предупреди по-рано тази година, че американското разузнаване показва, че Пекин обмисля това. Но американски официални лица заявиха, че до момента не вярват Китай да е предоставил оръжия на Москва.



Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 04.08.2023 18:29

    От началото на своето съществуване Северна Корея е под непрекъснати санкции и е успяла да си произвежда почти всичко необходимо. Има ядрени ракети, кораби, подводници самолети и най-важното НЯМА ЦИГАНИ и ЕВРЕИ !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв