Свързани новини

31.07.2013 11:15

Шофьори залагат кой ще стигне най-бързо от София до Бургас

Видян 1222 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият "хит" в социалните мрежи са залагания кой шофьор ще измине пътя от София до Бургас за най-кратко време по завършената магистрала "Тракия". Вече е известен случай, при който шофьор е пропътувал отсечката за около 2 часа със 180 км/ч, съобщи БНТ.


Пръв за шофьора-"герой", изминал 360-те километра по магистралата от столицата до Бургас за 2 часа, съобщи депутатът от Коалиция за България и член на транспортната комисия в парламента Мартин Захариев в ефира на bTV.


По думите на Захариев, шофьорът се похвалил за "геройството си" на маса преди дни. За да постигне този резултат, той се е движел средно със 180 км/ч. „Това нормално ли е, според вас?“, попита риторично депутатът. Той бе категоричен, че ще поиска завишен контрол на магистрала "Тракия", както и ще настоява за по-високи глоби за шофьорите, нарушили ограничението на скоростта по аутобана, пише в. "24 часа".


"За състезания и гонки по магистрала "Тракия" едва ли бихме могли да говорим. По-скоро за неразумно шофиране от страна на някои водачи, които са решили да направят експеримент за колко време ще стигнат от София до Бургас. Ако това се е случило, по магистралата има достатъчно средства за контрол на скоростта, така че, ако такива шофьори са преминали с превишена скорост покрай тях, ще получат съответните наказания", заяви инспектор Радослав Начев - началник "Пътна полиция" в Пловдив, цитиран от БНТ.


Оказва се обаче, че часове след откриването на последния участък от "Тракия" на 15 юли, призив до морето да се стигне за по-малко от 2 часа пуска участник във форума на сайта skyscrapercity.com .


“Следим коментарите в този, а и в други форуми. Намеренията за гонка на магистрала “Тракия” не са били осъществени”, заяви началникът на сектор “Пътен контрол” главен инспектор Валери Митов.


Той призна обаче, че има индивидуални нарушители, които са санкционирани за рекордно превишение на разрешената скорост.


В средата на април м.г. шофьор с "Мерцедес" бе засечен от камера на “Тракия” при Пловдив да се движи с 251 км/ч.


Дни по-рано в Пазарджишко от стационарна камера на магистралата е заснето и „Порше” с немска регистрация, което се е движело с 234 км/ч.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион