Местата за паркиране са маркирани с ивици светлосив паваж. Пешеходните пътеки пък ще са от бял камък. Нивото между тротоарите и пътното платно е минимално.
01/03

Свързани новини

15.11.2022 17:17

Шишман до Гурко пешеходен

Видян 2173 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Централната софийска улица Цар Шишман стана пешеходна зона в участъка между улиците Ген. Паренсов и Ген. Гурко. Такива идеи имаше преди години, но едва сега движението там е спряно. След половин месец ремонт от участъка  премахнаха настилките от тротоарите и пътното платно и ги замениха с бетонни плочки, комбинирани с павета.


Улица Шишман пази стила на царска София със сградите от началото на 20-и век със силно Виенско влияние.  Напомняме, че тя се смята за най-ремонтираната улица в София, след като само за 3 г. тя беше разкопавана, оправяна, заравняваната и отново разкопавана няколко пъти.



Целта на последния ремонт беше  лицата да изглежда по начина, по който в момента изглежда отсечката от нея в района на църквата Св. Седмочисленици, обясниха от Столичната община. Подмениха и уличното осветление. Ще има и допълнително озеленяване.


Местата за паркиране са маркирани с ивици светлосив паваж. Пешеходните пътеки пък ще са от бял камък. Нивото между тротоарите и пътното платно е минимално.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец